Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2012 07 18 /16:07

Olimpinį deglą į Londoną palydėjo ir keturi lietuviai

Olimpinis deglas tęsia 8000 mylių ir 70 dienų kelionę iš Atėnų į Londoną. Artėjant prie Anglijos sostinės, Ašforde, netoli Doverio esančiame miestelyje, jį į rankas paėmė ir keturi lietuviai.
Olimpinis deglas
Olimpinis deglas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Trečiadienį 10 val. Lietuvos laiku mūsų šalies atstovai išvyko iš viešbučio į olimpinio deglo nešimo ceremoniją. Lietuvos radijas ankstų rytą prieš ceremoniją paskambino vienai tituluočiausių šalies plaukikių, Birutei Statkevičienei.

Ji – viena iš keturių Lietuvą reprezentuojančių deglo nešėjų. Deglą taip pat neš olimpinis čempionas, krepšininkas Modestas Paulauskas, Šeimų krepšinio turnyro įkūrėjas Kazimieras Budrys, ir telekomunikacijų bendrovės „Omnitel“ vadovas Antanas Zabulis.

ATNAUJINTA 13:10 val. Olimpinį deglą jau nešė ir lietuvis Kazimieras Budrys. BBC televiziją jį pristatė kaip krepšinio fanatiką: „76-erių metų entuziastas suorganizavo 35 metus gyvuojantį šeimų krepšinio turnyrą.“

VIDEO: Kazimieras Budrys Olympic torch relay

ATNAUJINTA 13:40 val. Deja, tiesioginė transliacija internetu užstrigo ir nebuvo įmanoma matyti, kaip deglą nešė mūsų plaukikė Birutė Statkevičienė. 59-erių metų sportininkė net 33 kartus tapo Lietuvos čempione. Ji dalyvavo Miuncheno olimpinėse žaidynėse, o šiuo metu dirba su paraolimpiečiais. 

Birutė Statkevičienė, išvykusį į Didžiąją Britaniją antradienį, sakė, kad paties Londono dar nespėjo pamatyti. Olimpinė ugnis Londono Tauerio tiltą pasieks tik penktadienį. Todėl lietuviai olimpinio deglo nešimo estafetę perima maždaug 150 km nuo sostinės esančiame Ašforde, netoli Doverio.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Kazimieras Budrys ir Birutė Statkevičienė
Kazimieras Budrys ir Birutė Statkevičienė

Birutė pasakojo, kad antradienio vakarą, po vakarienės, lietuviai buvo pakviesti instruktažui, kaip ir kuriomis gatvėmis reikės nešti olimpinį deglą.

„Kai informuoja, yra viena (viskas aišku), o kai reikės daryti – visai kas kita. Bet turime daug asistentų, mus lydi savanoriai (taip pat ir lietuviai). Tad nemanau, kad bus labai sudėtinga“, – sakė Birutė.

Kiekvienas deglo nešėjas turės įveikti 300 m distanciją. Kiekvienas nešėjas gali arba bėgti, arba eiti.

„Manau, kad po truputėlį bėgsiu, nesu tokia senutė, kad turėčiau eiti“, – juokėsi B.Statkevičienė.

Antradienio vakarą Lietuvos pasiuntiniai gavo olimpinius drabužius, kuriais vilkės ceremonijos metu. Tai – žinomos firmos pagaminta baltos spalvos apranga. Ant jos aukso raidėmis užrašyta „London 2012“.

„Labai norėčiau deglą kuo ilgiau laikyti arčiau savęs ir jausti jo šilumą“, – atviravo Birutė Statkevičienė.

ATNAUJINATA 15.00 VAL. Deglą link Londono palydėjo ir kiti du lietuviai – „Omnitel“, didžiausios, pasak BBC, telekomunikacijų bendrovės Baltijos šalyse, vadovas Antanas Zabulis bei legendinis krepšininkas Modestas Paulauskas.

Jam BBC skyrė didesnį dėmesį. „Buvęs krepšininkas iš Lietuvos, kuris atstovavo SSRS riktinei, 1968 m. olimpinėse žaidynėse laimėjusiai bronzą ir 1972 m. – auksą. Jis pasižymėjo neįtikėtinais kamuolio valdymo sugebėjimais, o jo karjeroje taip pat – du pasaulio ir keturi Europos čempiono titulai“, – skelbė BBC.

Vėliau M.Paulauską BBC paminėjo, kai deglą į rankas paėmė Andrew Sunderlandas – „krepšinio mylėtojas, vietinėje mokykloje subūręs krepšinio komandą“.

„Jis atvyko vienu autobusu su M.Paulausku – belieka tikėtis, kad šie krepšinio atstovai turėjo progą šnektelti“, – komentavo BBC. 

Plačiau apie Lietuvos žmones, kurie nešė olimpinį deglą.

TIESIOGIAI olimpinio deglo nešimo ceremoniją galite stebėti ČIA.

Tiesiogiai deglo nešimo ceremoniją transliuoja ir oficiali olimpinė svetainė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi