Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Olimpinis moterų futbolo turnyras prasidėjo organizatorių klaida, įžeidusia Šiaurės Korėjos rinktinę

Trečiadienį prasidėjo Londono olimpinių žaidynių dvylikos komandų moterų futbolo turnyras.
Olimpiados organizatoriai tik antru bandymu sugebėjo parodyti tinkamą vėliavą.
Olimpiados organizatoriai tik antru bandymu sugebėjo parodyti tinkamą vėliavą. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pirmoji varžybų diena prasidėjo šiurkščia organizatorių klaida prieš G grupės pirmojo turo rungtynes tarp Šiaurės Korėjos ir Kolumbijos vienuolikių. Prieš Glazgo „Hampden Park“ arenoje turėjusio vykti susitikimo Šiaurės Korėjos rinktinės pristatymą švieslentėje pasirodė kaimyninės šalies – Pietų Korėjos – vėliava. Dėl šio incidento Šiaurės Korėjos futbolininkės atsisakė žaisti.

Tiesa, po valandos, kai švieslentėse buvo parodyta tinkama vėliava, o organizatoriai atsiprašė šiaurės korėjiečių, varžybos vis dėlto prasidėjo. Jose Šiaurės Korėjos vienuolikė 2:0 (1:0) nugalėjo varžoves iš Kolumbijos.

„Gėdinga klaida. Ne toks startas, kokio organizatoriai tikėjosi“, – incidentą pakomentavo BBC.

Futbolininkės į stadioną sugrįžo po ilgų įkalbinėjimų, ir tik po to, kai Šiaurės Korėjos rinktinė didžiajame ekrane buvo pristatyta dar kartą.

Šiaurės Korėjos rinktinės treneris Sin Ui Guna vėliau kalbėjo: „Mūsų komanda neketino dalyvauti rungtynėse, kol problema nebus tinkamai išspręsta. Deja, tam, kad būtume tinkamai pristatyti, šiek tiek užtruko, tačiau galiausiai mes sugrįžome žaisti.“

Organizatoriai išplatintame pranešime atsiprašė už įvykusią klaidą: „Atsiprašome Šiaurės Korėjos komandos ir nacionalinio olimpinio komiteto, ir užtikriname, kad tai daugiau nepasikartos.“

VIDEO: Olympics 2012 Flag error offends North Korean footballers

AFP/Scanpix nuotr./`iaurės Korėjos atstovai
AFP/„Scanpix“ nuotr./Šiaurės Korėjos atstovai

Kitame G grupės mače olimpinės čempionės titulą ginanti JAV rinktinė 4:2 (2:2) nugalėjo Prancūzijos vienuolikę.

E grupės pirmojo turo rungtynėse olimpinių žaidynių vicečempionės Brazilijos futbolininkės net 5:0 (2:0) sutriuškino Kamerūno komandą, o žaidynių šeimininkė Didžiosios Britanijos vienuolikė 1:0 (0:0) įveikė Naujosios Zelandijos ekipą.

F grupės lydere tapo planetos pirmenybių bronzos medalininkė Švedijos rinktinė, 4:1 (3:0) nugalėjusi Pietų Afrikos Respublikos komandą, o pasaulio čempionės Japonijos futbolininkės kitame grupės susitikime 2:1 (2:0) įveikė Kanados vienuolikę.

Į žaidynių ketvirtfinalį pateks pirmą ir antrą vietas grupėse užėmusios komandos bei dvi geriausios trečiosiose pozicijose likusios ekipos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito