Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Australijos sutuoktinių sportininkų porą papiktino draudimas olimpiniame kaimelyje gyventi kartu: „Homoseksualios poros gali, o mes ne. Tai diskriminacija“

Australijos olimpinės rinktinės narys, šaulys Russellas Markas pasipiktinęs, kad jam buvo uždrausta olimpiniame kaimelyje apsigyventi kartu su žmona – taip pat Londono olimpiadoje dalyvausiančia šaule Lauryn Mark.
Russellas ir Lauryn Markai
Russellas ir Lauryn Markai / "Daily Telegraph" nuotr.

1996 m. olimpinį auksą iškovovęs R.Markas neseniai buvo atsidūręs interneto portalų antraštėse po to, kai pralošęs lažybas įsipareigojo per olimpinių žaidynių atidarymo ceremoniją žygiuoti devėdamas tik mankinį – garsųjį Borato kostiumą.

Aštrių antraščių nebijo ir Lauryn, kuri prieš olimpines žurnalo „Zoo“ viršeliui pozavo su bikiniu.

Pasak R.Marko, būtent šiais dalykais nepatenkintas Australijos olimpinis komitetas, tarsi keršydamas, ir uždraudė šauliams gyventi kartu.

Prie to, pasak šaulio, prisidėjo ir R.Marko protestas prieš rinktinėje taikomą draudimą žaidynių metu vartoti migdomuosius.

„Olimpinėje Australijos rinktinėje yra begalė homoseksualių porų, kurioms leista gyventi viename kambaryje, taigi mes esame diskriminuojami dėl to, jog esame heteroseksualūs“, – teigia R.Markas.

„Iš esmės jie pasakė, kad mes galime gyventi kartu, bet už tai turime susimokėti patys – turime palikti olimpinį kaimelį ir už savo lėšas įsikurti viešbutyje. Liūdina tokie dalykai“, – priduria Lauryn.

Sportininkai nuramina, kad protestuodami neketina pasitraukti iš rinktinės.

„Pastaruoju metu buvo daug trikdžių, blaškymosi, kurie nepadėjo ruoštis žaidynėms, bet dėl to aš būsiu kaip niekad motyvtuoas pasirodyti kuo geriau“, – teigia Russellas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito