Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 25

Skelbs naują požeminio garažo Vienybės aikštėje koncesijos konkursą (papildyta)

Kauno miesto savivaldybė ketina skelbti dar vieną konkursą požeminei automobilių stovėjimo aikštelei Vienybės aikštėje įrengti.
Vaikų piešinių akcija
Vienybės aikštė / Eriko Ovčarenkos/ dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Kaip jau buvo rašyta, šią savaitę savivaldybei buvo pateiktas vienas pasiūlymas požeminės automobilių stovėjimo aikštelės koncesijos suteikimo konkursui. Tačiau jis neatitinka konkurso reikalavimų.

Savivaldybės duomenimis, konkurso dokumentus buvo įsigijusios 12 bendrovių, tačiau pasiūlymą pateikė tik viena – UAB „Kaminta“. Vis dėlto įvertinus jį paaiškėjo, kad jis nevisai atitinka nurodytas sąlygas: „Kaminta“ savo pasiūlymui užtikrinti pateikė draudimo bendrovės laidavimo raštą, tačiau konkurso sąlygose nurodyta, kad reikalinga banko garantija. Todėl nuspręsta skelbti dar vieną konkursą, po kurio tikimasi išsiaiškinti, kas galėtų suprojektuoti ir įrengti požeminę aikštelę Vienybės aikštėje.

Pasak Kauno vicemero Rimanto Mikaičio, ankstesniu konkursu įmonės domėjosi, tačiau didžiajai daliai pritrūko laiko užbaigti derybas su bankais.

„Taip greičiausiai atsitiko dėl bendros sudėtingos situacijos finansų rinkoje“,  – teigė mero pavaduotojas.

Pasak R.Mikaičio, prieš skelbiant naują konkursą jo sąlygos bus patikslintos. Ketinama atsižvelgti į konkurso sąlygas įsigijusių bendrovių atsiliepimus ir įvertinti pasikeitusią ekonominę situaciją. „Pakoreguotos sąlygos artimiausiu metu bus pateiktos svarstyti miesto tarybos kolegijai, o paskui jas tvirtins taryba. Dabartinai konkurso reikalavimai buvo parengti prieš metus, kai buvo visiškai kitokia ekonominė situacija“,  – teigė R.Mikaitis.

Ne mažiau kaip dviejų aukštų ir maždaug 750 vietų požeminė automobilių stovėjimo aikštelę planuojama įrengti 2 ha žemės sklype.

Papildyta 15.54 val.: Savivaldybės komisija galutines išvadas - atitinka UAB „Kaminta“ pateiktas pasiūlymas konkurso sąlygas, ar ne - pateiks kitą savaitę. Komisijoje kaip ekspertai dalyvaus ir konkurso sąlygas rengusi advokatų kontora "Nordia Baublys ir partners".

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito