Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Amerikiečių fejerverkai nebedžiugina – jie kelia keisčiausių įtarimų. Kodėl?

Pastarąsias kelias savaites aš pro savo svetainės langą galėjau keletą valandų grožėtis nemokamais vakariniais fejerverkų šou.
Fejerverkai
Fejerverkai ir Bruklino tiltas / Pxoxo nuotr./ Unsplash nuotr.

Jie nušviečia dangų virš mano Bruklino apylinkių stogų, kur pastaruoju metu dažniausiai girdėdavau sirenas, kai Niujorką buvo apėmęs koronaviruso protrūkio pikas, o vėliau – sraigtasparnius ir skanduotes, kai rajone įsismarkavo „Black Lives Matter“ protestai. Kol kas vasara buvo tikrai triukšminga, tačiau šie pastarojo meto sprogimai kol kas buvo garsiausi ir įsimintiniausi.

Praėjusią savaitę Niujorko naujienų svetainė „Gothamist“ pranešė, kad skundų dėl fejerverkų padaugėjo beveik 4000 procentų palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu. Čikagoje, Los Andžele, Filadelfijoje ir Bostone gyventojai pranešė apie neįprastą fejerverkų pagausėjimą. Tas pats ir kitur – Grand Rapids mieste Mičigane ir Hartforde Konektikute: fejerverkai. Grinvilyje (Pietų Karolina) ir Kolumbe (Ohajas): fejerverkai!

Fejerverkai man patinka ir dažniausiai mielai jais grožiuosi. Tačiau internete, kur nerimas yra pelningas, o dramatiškais pareiškimais skubama dalintis, per kelias dienas susibūrė tiesos apie fejerverkus ieškotojų bendruomenė.

Fejerverkų yra tiek daug ir jie trunka taip ilgai, kad juos tikrai kažkieno koordinuoja... Jie atrodo brangūs. Ar už to gali slypėti vyriausybės sąmokslas? Ar šitaip policija baudžia žmones už protestus? Įspėja apie pilietinio karo artėjimą? Tai, kad keli miestai jau paskelbė apie specialius teisėsaugos padalinius, kurie spręs fejerverkų sukeliamus nepatogumus, tik pakurstė sąmokslo teorijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius