Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europiečiai nenori prarasti vasaros. Kokius sprendimus siūlys turizmo sektorius?

Vasara Europoje paprastai būna turizmo sezono įkarštis. Orai geri, moksleiviai atostogauja ir milijonai žmonių užplūsta populiarias lankytinas vietas, tokias kaip Atėnai, Barselona ar Venecija.
Kelionės
Kelionės / 123RF.com nuotr.

Tačiau ne šiemet. Nors kai kurios šalys pamažu atnaujina savo ekonominę veiklą, koronavirusas užtikrino, kad ši vasara ir daugybės žmonių iš anksto suplanuotos atostogos, kurioms jie ruošėsi ir kurių labai laukė, nepraeis taip, kaip planuota.

Europa negali sau to leisti.

Europa negali sau to leisti. Turint omenyje milijonus darbo vietų turizmo srityje, daugelis Europos šalių nusprendė vėl atsiverti – kol kas dar ne lankytojams iš tolimesnių kraštų, o bent jau kitiems europiečiams. Tokie sprendimai iš dalies grindžiami noru išgelbėti turizmo sektorių, tačiau jie taip pat kyla iš gilesnių paskatų – nostalgiško troškimo išsaugoti svarbų europietiškos gyvensenos elementą.

Skirtingai nei JAV, kurios garsėja žmonių nesugebėjimu ar negalėjimu suderinti darbo, poilsio bei asmeninio gyvenimo, Europa tikrai mėgaujasi vasara. Tuo šventu laiku nuo liepos iki rugpjūčio, kai planuojamos atostogos, parduotuvės uždaromos, o kone visi žemyno gyventojai sutinka tarsi susitarę trumpam atsitraukia nuo darbų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas