Iš pasaulinių žvaigždžių mokęsis šefas G.Žalys: „Deriniai, veikiantys Prancūzijoje, nebūtinai veiks Lietuvoje“

Vieno iš pirmųjų privačių restoranų Lietuvoje, „Relais & Châteaux Stikliai Hotel“, virtuvei jau pusantrų metų diriguoja šefas Gerdvilas Žalys. Dar paauglystėje išvykęs iš Lietuvos, mokęsis bei patirties sėmęsis Švedijoje, Didžiojoje Britanijoje ir Prancūzijoje, į gimtinę jis grįžo ne tik tam, kad įneštų naujų vėjų legendinėje vietoje, bet ir trokšdamas perteikti savo žinias, stumtelėti į priekį būsimus virtuvės talentus. Pasak G.Žalio, dabar kaip tik tas metas, kai Lietuva gali pasivyti senas gastronomijos tradicijas turinčias šalis. Žinoma, sako jis, šis kelias nėra lengvas.
Šefas Gerdvilas Žalys
Šefas Gerdvilas Žalys / „Gediminas Gražys Photography“ nuotr.

Su Prancūzijos, o tai reiškia ir pasaulinėmis gastronomijos žvaigždėmis Joëliu Robuchonu bei Alainu Ducasse'u dirbęs ir iš jų mokęsis virtuvės šefas pelnytai turi kuo didžiuotis. Jis kuo puikiausiai galėjo tęsti savo karjerą Paryžiuje ar bet kurioje kitoje pasaulio sostinėje, tačiau pasirinko Lietuvą. Dabar, po 1,5 metų gimtinėje, G.Žalys prisipažįsta nė sykio dėl tokio sprendimo nesigailėjęs. Dar įdomiau, jog jis ne tik įnešė pokyčių į vieną žymiausių Lietuvos restoranų, bet ir akivaizdžiai jaučia, kaip darbas Lietuvoje keičia jo paties požiūrį į kai kuriuos dalykus, pavyzdžiui, lietuvišką kulinarinį paveldą, Lietuvos galimybes atsidurti pasaulio gastronomijos žemėlapyje, jaunų šefų perspektyvas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų