Čempionišku Los Andželo „Lakers“ lyderio LeBrono Jameso valgiaraščiu rūpinasi vieno greičiausiai kylančių vietos restoranų Majamyje įkūrėja Dena Marino, o Damiano Lillardo ar Kyrie Irvingo mitybą skirtingais laikotarpiais koordinavo NBA žaidėjų pamėgta virtuvės virtuozė Traci Siegel.
Tokio tipo bendradarbiavimą su profesionaliu šefu Svajūnu Jarmala prieš keletą metų pradėjo ir vienas iš NBA šiuo metu rungtyniaujančių lietuvių – Memfio „Grizzlies“ marškinėlius vilkintis Jonas Valančiūnas.
„Viskas nutiko dėsningai. Niekada nėra kažkokių atsitiktinumų gyvenime. Daug bendravau su krepšininkais ir kažkaip susipažinau su Jonu – net nepamenu, kaip tai nutiko. Pradėjome bendrauti, važiavome į sodybą, gamindavome. Atsargiai duodavau jam patarimų, kad to dalyko gal nereikėtų valgyti, reikėtų pabandyti kažką kito.
Vėliau Jonas pasiūlė mesti visus darbus ir skristi į Torontą bei dirbti su juo. Pirmaisiais metais atsisakiau, nes kai 15 metų dirbi tame pačiame restorane, esi įleidęs šaknis, tai jauti baimės jausmą viską palikti. Vėliau jau šokome į tą avantiūrą – sėdome į lėktuvą ir atskridome į Torontą. Jonas atvažiavo, pasitiko, pradėjome dirbti, bendrauti. Maisto kultūra ten visai kitokia, bet produktai – nuostabūs. Skoninėmis prasmėmis teko daug ką pažinti iš naujo“, – darbo pradžią prisiminė S.Jarmala.