Jurga Jurkevičienė: Riebi kiaulės koja ant švenčių stalo. Kodėl italai ją valgo per Naujuosius?

„Būk prakeikta, smirdanti šlykštyne, dar nespėjom iššauti šampano, o tu jau kaukši skeltomis kanopomis ir skleidi blogas naujienas“, – tokia buvo pirmoji mintis, skambant laikrodžio gongui. Pernykštis naujametinis skambutis telefonu priminė – deja, metai „Kiaulės“.
Jurga Jurkevičienė
Jurga Jurkevičienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

2019-ieji buvo geri, ar verčiau išbraukti juos iš istorijos? Žinoma, išbraukti.  „Kiaulė“ savo teritoriją ne tik Naujųjų metų naktį, bet ir visus metus negailestingai žymėjo kiaulystėmis. Iš atminties išstumdama metų pergales ir mažus, bet svarbius laimėjimus. Ir taip užbaigusi visą dešimtmetį trukusią kovą. 

Bet kam pykti ant vargšo gyvulio. Geriau atleisti sukalbėjus maldą už neilgą jo gyvenimą. Ir skaniai jį suvalgyti. Taip elgiasi Italijos gyventojai. Man tai patinka.

Didžiausią mano nuostabą per du dešimtmečius šioje valstybėje sukėlęs reiškinys – kiaulės kojos valgymas. Ne šiaip bet kada, o Naujųjų metų naktį, iškart po dvyliktos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų