Maisto ieškodavo parduotuvių konteineriuose
Kristina prisimena, kad dar mokyklos laikais pradėjo domėtis ekologija, o vėliau dalyvavo akcijoje, kurioje iš išmestų maisto produktų buvo gaminami patiekalai. Būtent tada mergina susimąstė, kiek maisto iššvaistoma. Kaip sprendimo būdą Kristina rado konteineriavimą (angl. dumpster diving) – gero išmesto maisto ieškojimą parduotuvių konteineriuose.
„Aišku, yra kitų variantų, kaip mažinti maisto eikvojimą. Galima stengtis kuo mažiau išmesti. Taip pat galima pirkti produktus tiesiogiai per ūkininkus ir neremti tarpininkų, kurie neapskaičiuoja ir išmeta maistą. Tačiau sužinojus apie konteineriavimą, man tai pasirodė ekstremalu, bet ir labai logiška.
Įtakos turėjo ir galimybė maistą gauti nemokamai, o studentavimo metais tai buvo aktualu. Nors galėjau sau leisti apsipirkti parduotuvėje, visgi pinigų nebuvo daug. Atrodė, jeigu yra gero išmetamo maisto, tai kodėl gi jam nesuteikus antro šanso, o dar kartu sutaupyti ir taip nedideles savo pajamas. Taip ir sakydavom, kad einam gelbėti maisto“, – pasakoja Kristina.