Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kraupiausi serijiniai žudikai: kostiumai iš žmogaus odos, išluptos akys ir šimtai gydytojo aukų

Psichiatrai tvirtina, kad daugelio serijinių žudikų žiaurumo šaknys glūdi ankstyvoje vaikystėje. Vienus paveikia išgyventos sunkios traumos, kitus – perdėtas tėvų dėmesys, griežtas auklėjimas ar nuolatinis rūpesčio trūkumas. Dar kitų elgesio motyvų apskritai niekas negali paaiškinti. Tačiau garsiausių rezonansinių bylų tyrėjai ir ekspertai bendrai sutaria, kad į žiaurumą linkusių vaikų gyvenimuose dažnai būna vienas artimas asmuo, kurio įtaka lemia lūžį nuo fantazijų apie žudymą pereiti prie realybės.
Žmogus su peiliu. Panašiu peiliu B.Maigys subadė „Danają“
Žmogus su peiliu. / 123rf.com nuotr.

15MAX pateikia didžiausią šiurpą kėlusių, daugiausia nužudžiusių ir makabriškų serijinių žudikų, kurių nusikaltimams artimųjų įtaka buvo itin reikšminga, sąrašą.

Edas Geinas (Plainfieldo mėsininkas)

Vienų žinomiausių ir kraupiausių siaubo trilerių „Psichopatas“, „Avinėlių tylėjimas“ bei „Skerdynės Teksase“ kūrėjus įkvėpęs Edwardas Theodore‘as Geinas pasaulyje žinomas kaip serijinis žudikas, nešiojęs iš žmonių odos pasiūtas kaukes ir drabužius. Jo kraupūs nusikaltimai ir kontrastingai rami asmenybė nugulė į daugybės knygų puslapius ir iki šiol liko paslaptimi žudikų elgesį tiriantiems psichiatrams.

Kaimynų laikytas nekenksmingu, kiek keistu, bet prireikus ūkyje padedančiu atsiskyrėliu, E.Geinas, vėliau pramintas Plainfieldo mėsininku, policijos dėmesį patraukė 1957-aisiais, kuomet jo gyvenamame kaimelyje dingo įrankių parduotuvės savininkė Bernice Worden. E.Geinas buvo pastebėtas su ja prieš pat mirtį.

Kadangi vyko medžioklės sezonas, dauguma miestelio vyrų medžiojo miškuose, gatvės buvo tuščios. Pareigūnai atlikdami kratą E.Geino sodyboje aptiko šiurpų vaizdą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne