Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Quartz“ antro dešimtmečio apžvalga: skrebutis su avokadu ir Pietų Korėjos grupė „BTS“

Dešimtmečius geriausia apžvelgti jiems besibaigiant, kai tampa lengviau juos apibendrinti. Išskirtiniai bruožai, ilgainiui tampantys laikmečio simboliais, netampa akivaizdūs iškart. Kai įsivaizduojame 1970-uosius, tikriausiai galvojame apie disko muziką, platėjančius džinsus ir Jonathaną Livingstoną Žuvėdrą. 1920-ieji mums asocijuojasi su flaperių judėjimu, čarlstonu ir džiazu. Dešimtasis dešimtmetis buvo laikas, kai išpopuliarėjo švarkai ir paltai su stambiais petukais, o muzikos pasaulyje karaliavo Michaelas Jacksonas. Ką ateities kartos prisimins apie antrąjį šio tūkstantmečio dešimtmetį (taip, juk jis baigiasi ties 2020 metais)?
Grupė „BTS“ ir avokado skrebutis
Grupė „BTS“ ir avokado skrebutis / „Scanpix“ ir „123rf“ nuotr.

Muzikos grupė, filmas ar mados tendencija išlieka istorijoje ne vien dėl savo populiarumo, nors jis ir yra svarbus. Reikalingas ir savitumas bei sąsajos su laikmečio dvasia. Svarbi ir kokybė. „The Monkees“ buvo nepaprastai populiari septintojo dešimtmečio grupė, tačiau būtent „The Beatles“ muzikinis palikimas gyvuoja iki mūsų laikų. Per paskutiniuosius dešimt metų Rihanna išleido daugiausia muzikiniuose topuose pirmąsias vietas užėmusių singlų, tačiau ar ją prisimins ilgiau nei Lady Gagą, kuri išleido vos du aukščiausias vietas užėmusius singlus? Ar jūsų spėjimai išsipildys, galėsite patikrinti, pavyzdžiui, 2069 m.

Nors nelengva numatyti, kaip ateities kartos prisimins šiandieną, mūsų žurnalistai pabandė tai padaryti. Štai kokius ryškiausius laikmečio bruožus išskyrėme mes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas