Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teisėjas A.Cininas: „Teisingumas yra toks, kokį tu parašai. Sunku būtų atiduoti įgaliojimus kažkam kitam“

Vilniaus apygardos teismo durys veriasi sunkiai. Ypač antrosios, kurias reikia kaip reikiant pastumti. „Stumti“. Toks užrašas yra ant teismo durų. Vieni jas stumia lengvai, o kitiems šios durys tampa paskutine laisvės stotele. Čia prasideda nelaisvė, o kartais čia sulaukiama vilties. Būna visaip. Teismo koridoriuose tylu kaip muziejuje. „Audrius, – ištiesęs ranką tarsteli šiame teisme dirbantis teisėjas Audrius Cininas. – Jūs turbūt nerašot apie kriminalus, tai čia būti tenka retai?“ – klausia mums einant į jo kabinetą. „Aš čia pirmą kartą“, – sakau. „Sveika atvykus“, – šypteli.
Teisėjas Audrius Cininas
Audrius Cininas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Teisėjas A.Cininas – vienas iš visuomenėje labiausiai žinomų teisėjų. Temidė lėmė, jog jam teko nagrinėti vieną iš vadinamųjų Garliavos istorijos bylų. Be to, A.Cininas panaikino ir Kauno apylinkės teismo nutartį bei priėmė sprendimą, kad iš JAV pargabenta Neringa Venckienė teismo gali laukti laisvėje.

Teisėjas aktyviai bendrauja socialiniuose tinkluose. Tiesa, dabar kiek mažiau, tačiau kai buvo nagrinėjama Andriaus Ūso byla dėl pedofilijos, savo sprendimus teisėjas pats komentuodavo visuomenei.

15min GYVENIMO pokalbis su A.Cininu – apie teisėjo mantijos svorį, kartais nelengvus sprendimus ir darbą, kurio metu kartais jautiesi tarsi skaitytum kelis detektyvinius kūrinius vienu metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas