Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ar suteiks Gitanas Nausėda lietuvišką pasą NBA žaidėjui – ką sako istorija?

Lietuvoje gimęs, Kanadoje užaugęs Ignas Brazdeikis per Lietuvos krepšinio federaciją pateikė prašymą prezidentūrai dėl Lietuvos pilietybės suteikimo išimties tvarka. Dabar kamuolys Gitano Nausėdos rankose.
Ne vienas sportininkas prašė Lietuvos pilietybės, bet ne visi išgirdo „taip“. Kokio atsakymo sulauks Ignas Brazdeikis?
Ne vienas sportininkas prašė Lietuvos pilietybės, bet ne visi išgirdo „taip“. Kokio atsakymo sulauks Ignas Brazdeikis? / Donato Gvildžio fotomontažas

„Šią savaitę prezidentūra gavo I.Brazdeikio prašymą dėl pilietybės. Jo prašymas bus svarstomas artimiausiame Pilietybės komisijos posėdyje, tiksli jo data dar nėra numatyta. Komisija, įvertinusi prašyme pateiktus dokumentus bei kitų aplinkybių visumą, pateikia savo rekomendaciją Prezidentui, kuris ir priima galutinį sprendimą dėl pilietybės”, – trumpą procedūrą 15min paaiškino prezidentūra.

Lietuvos prezidentui reikės spręsti, ar patenkinti NBA klubo „New York Knicks“ krepšininko prašymą, surandant tiesą tarp Konstitucijos formuluočių, kuriose jau yra strigę G.Nausėdos pirmtakai S.Daukanto aikštėje.

Lietuviško paso suteikimo galvosūkį G.Nausėdai teks spręsti pirmą kartą, bet tikriausiai ne paskutinį – šią savaitę prasidėjusiame Europos dailiojo čiuožimo čempionate Lietuvai atstovaujanti amerikietė čiuožėja Alison Redd irgi svajoja apie lietuvišką pasą, nes tik jis gali atverti paskutines duris ir į olimpines žaidynes.

Į prezidentūrą pasibels, kai bus rezultatas

Dabar 25 metų amerikietė A.Reed šoka ant ledo poroje su Sauliumi Ambrulevičiumi.

Nuo 2014 metų, kai pirmą kartą susikirto jų keliai, poros rezultatai vis paauga Europos ir pasaulio pirmenybėse, kurių taisyklės leidžia čiuožti drauge skirtingų pilietybių atletams (skirtingai nei olimpinėse žaidynėse).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas