Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Karantininė Lietuvos diplomatija: darbai vyksta, bet reikalingi ir pokalbiai koridoriuose

Pasauliui užsidarius namuose, kitaip dirba ir diplomatai. Lietuva – ne išimtis. Žinoma, mūsų šalies ambasadoriai kelias savaites dirbo dieną naktį rūpindamiesi piliečių pargabenimu, ieškodami, kur įsigyti apsaugos priemonių medikams. O kaip su įprastu diplomatiniu darbu?
Virtualus ES Užsienio reikalų tarnybos posėdis
Virtualus ES Užsienio reikalų tarnybos posėdis / Užsienio reikalų ministerijos nuotr.

„Tai tikrai neįprasta, ne tas žodis. Visiška apgultis, mus išmušė iš vėžių. Nedirbame įprasto darbo – konferencijos, vizitai, tarptautiniai ryšiai. Viskas persikėlė į kovą su koronavirusu“, – 15min teigė Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Paprastai jis tikriausiai daugiau nei pusę metų praleidžia kelyje – ar Briuselyje, ar kitose sostinėse. Toks diplomatų darbas – keliauti, derėtis, diskutuoti, organizuoti koalicijas.

Bet dabar, kai Lietuvoje ir daugelyje kitų Europos šalių paskelbtas vienur griežtesnis, kitur švelnesnis karantinas, apribojimai palietė ir diplomatus.

Tiesa, nors kelias savaites konsulinės tarnybos dirbo paromis, nes reikėjo rūpintis ir piktų, ir supratingų piliečių pargabenimu į Lietuvą, įprasti diplomatų darbai nesustojo – tik jie kitokie.

„Dabar vykdoma skaitmeninė išmanioji diplomatija – sakykime taip“, – šyptelėjo L.Linkevičiaus atstovė spaudai Rasa Jakilaitienė.

Su pasikeitusiomis darbo sąlygomis, kaip 15min teigė Užsienio reikalų ministerijos kancleris Laimonas Talat-Kelpša, susitvarkoma sklandžiai – juk nuotoliniu būdu 27 ES šalių atstovai bendrauja jau daug metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas