Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Amerika dar turi galimybių pasiekti pokyčių – viena savaitė gali išgelbėti demokratiją

Šiandien Amerikos visuomenę drasko rasizmas – ir struktūrinis, ir pasireiškiantis per individualius poelgius, tautai darančius didžiulę žalą. Lyg to nebūtų gana, daugiau nei 106 000 amerikiečių mirė nuo vis dar plintančio viruso, beveik 40 milijonų žmonių yra bedarbiai, o šimtai biurų, policijos pastatų ir transporto priemonių buvo padegta ar suniokota.
Laisvės statula
Laisvės statula / Max Ostrozhinskiy nuotr./ Unsplash nuotr.

Kai mažos, bet žiaurios grupuotės ima skleisti sąmokslo teorijas ir nori sukelti pilietinį konfliktą, šalies pilietiniai pamatai ima braškėti. Šaliai, krečiamai protestų, dabar vadovauja Donaldas Trumpas. Jo pikta retorika, jo niūrus rasizmas, sąmoningas faktų ignoravimas, panieka spaudos laisvei, absoliučiai netinkama reakcija į koronaviruso pandemiją ir jo pozavimas su Biblija tuo pat metu bandant pasiųsti kariuomenę į Vašingtoną yra niūrus fonas, kuriame vyksta tokie incidentai, kokius matėme Mineapolyje, Luisvilyje, Kentukyje, Brunsvike, Džordžijoje ir kitur.

Autokratai klesti ten, kur klesti chaosas ir nepasitikėjimas oficialiomis institucijomis, ir D.Trumpas pasirūpino, kad šalyje netrūktų nei vieno, nei kito. Mums reikia atsigręžti į istoriją – galbūt galime išmokti naudingų pamokų?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas