Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Diversantas iš Rusijos: lietuviai turėtų bijoti ne tremties į Sibirą, o nupjautų galvų ir visiško išnaikinimo

PERSPĖJIMAS: straipsnyje yra pateikiamos šokiruojančios detalės. Daugelis mūsų yra matę siaubo filmų. Vieni juos žiūri dėl noro gauti adrenalino ar pakaitinti vaizduotę, kiti –  tiesiog iš smalsumo. Dauguma per tokius filmus nedreba, nes viskas, kas vyksta „siaubiake“ netikra, išgalvota, veikia neegzistuojančioje  realybėje. Panašiai daugelis mato ir kokias nors žiaurias egzekucijas tolimose ir egzotiškose šalyse, kurias vykdo ISIS ar Boko Haram teroristai, laukiniai iš laukinių džiunglių arba… smogikai iš Rusijos. Tie įvykiai dažnai atrodo vykstantys toli toli, tarsi mūsų neliečia ir niekuomet nepalies. Tačiau surinkta informacija rodo, kad tai klaida.
Rusijos karys
Rusijos karys / 123RF.com nuotr.

Neseniai pasaulį sukrėtė vaizdai, kuriuose nufilmuota, kaip žiauriai kankinamas, o vėliau ir nužudomas Sirijos pilietis. Egzekucija, spėjama, atlikta, privačios, su Kremliumi siejamos karinės grupuotės „Vagner“ karių. Žmogus buvo sumuštas, jo galūnės esant gyvam suknežintos didžiuliu kūju, kastuvėliu nukapotos rankos, vėliau nupjauta galva, likęs kūnas pakabintas aukštyn kojomis ir padegtas. Visa tai buvo filmuojama skambant rusiškiems keiksmams, kalboms apie „šašlyką, keptus šonkaulius“ ir dainai: „Aš rusų specnazas (vert. Specialaus būrio karys), man ant visko nusispjaut“.

Žiaurios egzekucijos vaizdai, tiksliau – net keturi video įrašai, internete paplito tik praėjusių metų pabaigoje, nors egzekucija, kaip spėjama, vyko 2017-aisiais. Nepriklausomi rusų žurnalistai atkapstė, kad tik tuo metu Sirijoje grupuotė „Vagner“ dalyvavo karinėje kampanijoje. Kuomet įtarimai ėmė skrieti Kremliaus link, Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas pareiškė, kad Rusijos valdžia neturi jokios informacijos apie filmuotuose kadruose veikiančius asmenis, o piliečiai nufilmuoti video reportažuose neturi nieko bendra su Rusijos armija. Tik ar tikrai?

Tyrimo ėmėsi nepriklausoma Rusijos žiniasklaida. Leidinys „Fontanka“ ir „Novaja gazeta“ nutarė išsiaiškinti, kas buvo tie save filmavę sadistai, su pasimėgavimu kankinę, kapoję ir pjaustę gyvą žmogų. Žurnalistams pavyko surasti vaizdo įrašą, kuriame prie aukos pozuojantys žudikai  jau nebeslepia savo veidų. Pasak portalo „Fontanka“, vyriškis su jūreivinuke  – tai  39-erių Briansko gyventojas Ruslanas, anksčiau dalyvavęs ir Čečėnijos kare. Ruslaną atpažino daugybė pažįstamų, buvo nustatyta, jog vyras skrido į Damaską užsakomuoju reisu kartu su diversinės žvalgybinės šturmo grupės „Rusič“ vadu Aleksejumi Milčakovu (apie šio veikėjo norą žudyti lietuvius dar papasakosime).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne