Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Matulaitytė-Feldhausen: Pokarantininė Macrono Prancūzija. Grupuočių karai, vandalai ir išmirusios prabangios parduotuvės

Šį pirmadienį Prancūzija kartu su kitomis Europos šalimis ir vėl atvėrė savo sienas. Tiesa, po karantino iš lėto atgyjanti Prancūzija nebūtų Prancūzija, jei to nedarytų pompastiškai, su daugybe emocijų ir, žinoma, demonstracijų.
Milda Matulaitytė su petnešomis
Milda Matulaitytė su petnešomis / Asmeninio albumo nuotr.

„Kaip Macronas pasakė, taip ir bus“

Maždaug tokiomis nuotaikomis bent jau Paryžiuje gyvena eilinis prancūzas. Nepaisant to, jis uoliai eina į demonstracijas, karštai tikėdamas galįs kažką pakeisti. „Jei nieko nedarysime, bus tik dar blogiau, bet kartu mes nesitikime, kad kažkas ims staiga ir pasikeis“ – toks įspūdis susidaro kalbant su eiliniu prancūzu, dalyvaujančiu eilinėje demonstracijoje (save galėčiau priskirti prie jau „patyrusių“ prancūziškųjų demonstracijų dalyvių, na, gal labiau kaip dalyvių kalbintojų).

O Macronas – tikras mėgėjas pasišnekėti su tauta, tiesa, per saugų atstumą, su už nugaros trykštančiu fontanu. Ugningos jo kalbos, kaip antai ir sekmadieninis kreipimasis į tautą, sulaukia daugiau pašaipos, nei eilinio prancūzo palaikymo, juoba, kad kalbos ir telieka „gražiomis bei ugningomis“.

Prancūzai netruko suskaičiuoti, jog pastarasis „konkretus“ kreipimasis į tautą, užtrukęs net dvidešimt minučių ir turėjęs simbolizuoti Didžiosios Nacijos (Grande Nation) Naująją pradžią, prikaišytas golistinių elementų, buvo „apie nieką“.

Apie Prancūzijos didybę, apie Prancūzijos istoriją, bet ir tai – nepakankamai. Dabartinis Prezidentas bandė remtis Charles'o de Gaulle'io „Šaukimu į prancūzų tautą“, šiandien mininčiu savo 80-metį.

Tuo pačiu metu vykstančios savuoju vidaus reikalų ministru bei jo sprendimais nepatenkintos policijos demonstracijos, grupuočių karai kituose Prancūzijos miestuose, atrodo, Prancūzijos Prezidentui nebuvo svarbios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai