Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pietų Korėjoje gaminami koronaviruso testai gelbsti pasaulį ir stiprina tarptautinę šios šalies įtaką

Pietų Korėjos gaminami COVID-19 testų komplektai dabar yra labai reikalingi visuotinės problemos sprendimui. Tai, kokiais kiekiais ši šalis iki šiol siuntė šiuos diagnostinius rinkinius į užsienį, rodo didžiulę Seului atsivėrusią galimybę sukurti teigiamą savo įvaizdį pasaulyje – pasirodyti kaip atsakingai valstybei ir sustiprinti savo švelniąją jėgą.
Pietų Korėjoje pagamintas testas
Pietų Korėjoje pagamintas testas / „Scanpix“/AP nuotr.

Pietų Korėjos firmos stengiasi gaminti ir eksportuoti diagnostinius testus, tačiau didelė pasaulinė paklausa lenkia pasiūlą. Be paskirstymo klausimų, taip pat yra kliūčių, kurias kelia įvairūs reglamentai ir skirtingas vyriausybių požiūris į virusą – tiek tarp šalių, tiek jų viduje.

Be šių sudėtingų klausimų, nustatant, kaip šie rinkiniai turėtų būti eksportuojami, žmonių tarpusavio ryšiai, tarpvyriausybiniai ryšiai bei atskirų politikų ryšiai ne nacionaliniu lygiu irgi vaidina svarbų vaidmenį. Šis eksportas pasirodė esąs veiksminga priemonė sustiprinti esamus ryšius ir užmegzti naujus, ypač žemiau oficialiojo diplomatinio lygmens. Niekur kitur šis požiūris nėra toks akivaizdus kaip JAV, kur šiuo metu liga ypač įsisiautėjusi. Baltieji rūmai atsakomybę už kovą su virusu iš esmės perdavė valstijoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai