Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Biuletenių klastojimu besigirianti „Drąsos kelio“ stebėtoja gali būti apskųsta prokurorams

Internete plinta vaizdo įrašas, kuriame „Drąsos kelio“ rinkimų stebėtoja Pajūrio apygardoje pasakoja apie darbą per rinkimus. Ji atvirai prisipažįsta, kad panaikino apie 12 Darbo partijai palankių biuletenių. Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas sakė esąs nustebintas tokiu elgesiu ir ketina svarstyti, ar nereikėtų paskųsti šios moters prokurorams.
„Drąsos kelio“ rinkimų stebėtoja
„Drąsos kelio“ rinkimų stebėtoja / Nuotr. iš „YouTube“

„Tai yra baisu, aš manau, kad tai reikia atiduoti prokurorams. Mane tai stebina, bet mes ir komisijos vieną narį tokį turim, kuris trolina visus (L.Ulevičius provokavo V.Gapšį padaryti įtaką Aplinkos ministerijai)“, – 15min.lt sakė Zenonas Vaigauskas.

Toks elgesys Z.Vaigauskui nėra naujiena: „Aš nežinau. Čia man naujienos nėra – aš 1996 metais buvau tokį laišką gavęs, kodėl mums patriotais neleidžiate būti. Mes prie Tarybų valdžios klastojom biuletenius ir norėtume savo kaltę atpirkt. Ir vėl klastot. (...) Aš nežinau, kiek tie žmonės prisigeria, kiek blefuoja, ir kiek yra to tikro dalyko“, – sakė VRK pirmininkas.

Jeigu prokurorai pradės tirti incidentą, VRK žada suteikti visus reikalingus dokumentus, kurie padėtų, anot Z.Vaigausko, išsiaiškinti, ar tai nėra tik pasipūtimas ir tuščias pasigyrimas.

„Sunku vertinti. Tai rodo to žmogaus požiūrį į gyvenimą, į kitus žmones, į įstatymą, į Lietuvą. Ir dar super pasipūpimas – kas čia per aš“, – kalbėjo Z.Vaigauskas.

Žemiau pateiktame vaizdo įraše moteris pasakoja, kaip ji atkeršijo už vieną iš šios partijos kandidato Tomo Vilucko neva pavogtą balsą. „Tai aš atsilygindama, žinokite, kokius 12 biuletenių Darbo partijos tikrai panaikinau. Nes šaukiau apie dvigubus standartus. Iš tikrųjų ten buvo normalūs biuleteniai, netyčia rašalu aptaškyti ar dar kažkas tai“, – atvirai pasakojo moteris „Drąsos kelio“ partijos susitikime. Šį pasakojimą palydėjo susirinkusiųjų juokas ir plojimai. Tokius biuletenius buvo pasiūlyta laikyti negaliojančiais dėl trūkumų.

VIDEO: "Neduok Dieve tokių stebėtojų ir TIE-SOS skleidėjų"

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas