Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neringa Venckienė, grąžinusi skolą valstybei už teismo sprendimo nevykdymą, susidūrė su finansinėmis problemomis?

Buvusi Kauno teisėja Neringa Venckienė, besiruošianti dalyvauti Seimo rinkimuose, susidūrė su finansinėmis problemomis. Antstolė Sonata Vaicekauskienė nuo „Drąsos kelio“ partijos lyderės rinkimų sąskaitos nurašė skolą, priteistą už vadinamąjį Garliavos šturmą.
Neringa Venckienė
Neringa Venckienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tai delfi.lt patvirtino „Drąsos kelio“ ir N.Venckienės politinės kampanijos iždininkė Marijona Gutauskienė. Anot jos, iš buvusios teisėjos rinkimų sąskaitos S.Vaicekauskienė paėmė apie 178 Lt – tiek, kiek N. Venckienė dar nebuvo sumokėjusi už brolio Drąsiaus Kedžio dukters paėmimo operaciją Garliavoje.

M.Gutauskienė įsitikinusi, kad taip S.Vaicekauskienė pažeidė įstatymą, mat Politinių partijų ir politinių kampanijų finansavimo bei finansavimo kontrolės įstatyme nurodyta, kad „į politinės kampanijos sąskaitą negali būti nukreiptas jokių laikinųjų apsaugos priemonių taikymas“.

„178 litai ir 8 centai. Nurašė antstolė S. Vaicekauskienė, – duomenis iš N. Venckienės rinkimų sąskaitos citavo iždininkė. – Braukšt – paėmė ir nurašė.“

Moteris teigė kreipusis į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK). Ši institucija esą patarė raštiškai kreiptis į VRK vadovą Zenoną Vaigauską ir mėginti inicijuoti pinigų sugrąžinimo į N. Venckienės rinkimų sąskaitą procedūrą.

Pati antstolė S. Vaicekauskienė patvirtino iš neseniai atidarytos N. Venckienės sąskaitos nurašiusi 178,08 Lt. Tačiau jokio įstatymo pažeidimo tame esą nėra.

„Ten yra asmeninė N. Venckienės sąskaita. Bankas nenurodo, kad tai yra rinkimų sąskaita. Tai yra naujai atidaryta N.Venckienės sąskaita, nes visos sąskaitos buvo areštuotos. Mes laikas nuo laiko visas skolininkų sąskaitas tikriname, ar neatidaro naujų sąskaitų. Mes matome sąskaitą ir sąskaitos numerį. Bankas neduoda, ar tai rinkiminė sąskaita, ar dar kažkas tokio“, – kalbėjo S. Vaicekauskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas