Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rinkimų rezultatai Varėnoje patvirtinti, Algis Kašėta palieka Seimą

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) šeštadienį vienbalsiai patvirtino rinkimų rezultatus Varėnoje, nes pažeidimai, dėl kurių skųstasi pripažinti neturėjusiais įtakos rinkimų rezultatams.
Algis Kašėta
Algis Kašėta / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

VRK narys Rokas Stabingis teigė, kad dėl Varėnos rajono savivaldybėje vykusių rinkimų gauta galybė skundų, tačiau dauguma jų neesminiai. Pasak jo, skųstasi dėl to, kad vienas kandidatas atėjo balsuoti antrą kartą, kad neteisingai saugoti išankstinio balsavimo vokai ten, kur komisijos neturėjo seifų.

„Tokių nusiskundimų, kad vokų trūktų arba kad jie buvo pažeisti, šioje apygardoje nenustatyta“, – teigė VRK narys.

Tokių nusiskundimų, kad vokų trūktų arba kad jie buvo pažeisti, šioje apygardoje nenustatyta, - sakė R.Stabingis.

R.Stabingis pažymėjo, kad per pirmą rinkimų turą buvo problemų dėl komisijos narių girtumo ir kai kuriuos teko nušalinti.

Vienu atveju buvo kreiptasi, kad rinkėjai galimai buvo papirkinėjami vežant juos švęsti Valentino dienos. „Yra nustatyta, kad tie asmenys, kurie važiavo į šventę susimokėjo 8 eurus už kelionę ir dar 5 eurus už bilietą. Renginyje agitacijos nebuvo, todėl nematau pagrindo bausti“, – pasakojo R.Stabingis.

Taip pat gauti du pranešimai dėl rinkėjų papirkimo rinkimų dieną, tačiau ikiteisminių tyrimų Varėnoje pradėta nėra.

Todėl VRK vienbalsiai patvirtintino rinkimų rezultatus Varėnoje paaiškindama, kad nustatyti pažeidimai rinkimų rezultatams įtakos neturėjo.

A.Kašėta atsisakė Seimo nario mandato

Šeštadienį VRK patenkino Varėnos meru išrinkto liberalo Algio Kašėtos prašymą nutrūkusiais pripažinti jo, kaip Seimo nario, įgaliojimus nuo balandžio 9 dienos.

A.Kašėta tiesioginiuose merų rinkimuose yra išrinktas Varėnos rajono meru. Seimo nariu liberalas buvo išrinktas vienmandatėje Varėnos-Eišiškių rinkimų apygardoje, todėl čia birželio 7 dieną vyks nauji Seimo nario rinkimai.

Tą pačią dieną pakartotiniai rinkimai vyks ir Trakų rajono savivaldybėje, nes po pirmojo savivaldos rinkimų turo dėl šiurkščių pažeidimų VRK anuliavo šios savivaldybės rinkimų rezultatus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas