„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Kokios sodo ir daržo gėrybės vilioja žinomus veidus?

Soduose linguoja nunokusių trešnių šakos, miškuose po samanomis slepias grybų kariaunos, turgeliuose mėlynuoja ir raudonuoja uogų pintinės. Rugpjūtis ir rugsėjis išties dosniausiai gamtos gėrybėmis apdovanojantis metų laikas. Ta proga „15min“ domėjosi, kaip uogauti, grybauti ar paprasčiausiai skanauti jau surinktą derlių sekasi iš TV ekranų pažįstamiems veidams.
Avietės.
Avietės. / 123rf.com nuotr.

I.Krupavičius pirmenybę atiduoda avietėms

Paklausus, kokioms uogoms silpnybę jaučia Lietuvos televizijoje besidarbuojantis Ignas Krupavičius, pasigirsta tvirtas atsakymas – avietės. „Kadangi labai nemėgstu lankstytis ir ropoti žeme, vasaromis raškau tik šias uogas. Mėlynės ir žemuogės skanios, tačiau jas sunkiau rinkti, be to, reikia papildomo paruošimo, o avietes tik capt nuo krūmo ir tiesiai į burną“, – sakė nuo vaikystės avietėms ištikimas „Labo ryto“ vedėjas. Nuo ankstyvo ryto tautą per TV ekranus budinantis žurnalistas nesikrato ir parduotuvinių uogų bei vaisių – jei sode ar kaime nuo medžio vaisiai nekrenta, šių ieškoti keliauja į prekybos centrą.
„15min“ Ignas prisipažino, kad grybauti šiek tiek pritingi, o ir šiaip nėra didelis tokios veiklos gerbėjas. „Turgeliuose kartais nusiperku voveraičių ar baravykų, bet niekada nesirenku grybų, kurie kepdami ištežta. Tokiuose tai jau nei skonio, nei vaizdo nerasi“, – juokėsi I. Krupavičius.

R.Kaušiūtė – voveraičių gerbėja

Dainininkė Rasa Kaušiūtė labai gailisi praleidusi vyšnių ir trešnių sezoną savo sodyboje, kadangi būtent šios uogos yra jos favoritės. „Laukiau, laukiau ir... pražiopsojau. Į sodybą atvažiavau per vėlai, kai visas uogas jau buvo nulesę paukščiai“, – vasaros nuoskaudą prisiminė Rasa. Pašnekovė prisipažino, kad kartais vaisiai bei uogos į jos namus atkeliauja ir iš artimiausio prekybos centro. „Pirmenybę teikiu lietuviškai produkcijai, tačiau jei užsinoriu persikų ar apelsinų, savęs nestabdau – nužygiuoju į parduotuvę ir įsigyju“, – pasakojo R. Kaušiūtė.

Vasarą dainininkė neatsisako ir grybų – prieš metus ji ypač pamėgo voveraites, net specialų leidinį apie grybų patiekalus nusipirko. „Anksčiau grybai manęs visai nedomino, o štai nuo praėjusių metų rudens dėl voveraičių stačiai galva susisuko. Įjunkau jas valgyti kone kasdien“, – silpnybę populiariausiam lietuviškam grybui atskleidė vokalistė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“