I.Krupavičius pirmenybę atiduoda avietėms
Paklausus, kokioms uogoms silpnybę jaučia Lietuvos televizijoje besidarbuojantis Ignas Krupavičius, pasigirsta tvirtas atsakymas – avietės. „Kadangi labai nemėgstu lankstytis ir ropoti žeme, vasaromis raškau tik šias uogas. Mėlynės ir žemuogės skanios, tačiau jas sunkiau rinkti, be to, reikia papildomo paruošimo, o avietes tik capt nuo krūmo ir tiesiai į burną“, – sakė nuo vaikystės avietėms ištikimas „Labo ryto“ vedėjas. Nuo ankstyvo ryto tautą per TV ekranus budinantis žurnalistas nesikrato ir parduotuvinių uogų bei vaisių – jei sode ar kaime nuo medžio vaisiai nekrenta, šių ieškoti keliauja į prekybos centrą.
„15min“ Ignas prisipažino, kad grybauti šiek tiek pritingi, o ir šiaip nėra didelis tokios veiklos gerbėjas. „Turgeliuose kartais nusiperku voveraičių ar baravykų, bet niekada nesirenku grybų, kurie kepdami ištežta. Tokiuose tai jau nei skonio, nei vaizdo nerasi“, – juokėsi I. Krupavičius.
R.Kaušiūtė – voveraičių gerbėja
Dainininkė Rasa Kaušiūtė labai gailisi praleidusi vyšnių ir trešnių sezoną savo sodyboje, kadangi būtent šios uogos yra jos favoritės. „Laukiau, laukiau ir... pražiopsojau. Į sodybą atvažiavau per vėlai, kai visas uogas jau buvo nulesę paukščiai“, – vasaros nuoskaudą prisiminė Rasa. Pašnekovė prisipažino, kad kartais vaisiai bei uogos į jos namus atkeliauja ir iš artimiausio prekybos centro. „Pirmenybę teikiu lietuviškai produkcijai, tačiau jei užsinoriu persikų ar apelsinų, savęs nestabdau – nužygiuoju į parduotuvę ir įsigyju“, – pasakojo R. Kaušiūtė.
Vasarą dainininkė neatsisako ir grybų – prieš metus ji ypač pamėgo voveraites, net specialų leidinį apie grybų patiekalus nusipirko. „Anksčiau grybai manęs visai nedomino, o štai nuo praėjusių metų rudens dėl voveraičių stačiai galva susisuko. Įjunkau jas valgyti kone kasdien“, – silpnybę populiariausiam lietuviškam grybui atskleidė vokalistė.