Marinuoti grybai žiemai

Jums reikės:
Marinuoti grybai žiemai
Marinuoti grybai žiemai.
Temos: 1 Grybai

– 500 g įvairių miško grybų;
– 1 l vandens;
– 3 valgomųjų šaukštų acto;
– 1,5 valgomųjų šaukštų druskos;
– 5 juodųjų pipirų žirnelių;
– 3 lauro lapai;
– 5 kvapniųjų pipirų žirnelių;

Gaminimas:

Grybus išvalykite, supjaustykite ir sudėkite į puodą. Užpilkite vandeniu, kad apsemtų pusę grybų ir užvirkite, grybai paskęs savo sultyse. Pradžioje pasirodys putos, kurias nugriebkite.

Pavirkite 10 minučių, įdėkite druskos, prieskonių. Druskos galite dėti pagal skonį, 3 litrų puodui reikia maždaug 2 šaukštų. Įpilkite acto (3 litrų puodui reikia maždaug 9 šaukštų). 

Verdančius grybus su skysčiu supilkite į švarius stiklainius, greitai užsukite ir apverskite.

Atvėsusius stiklainius laikykite šaldytuve. Jeigu norite grybus laikyti rūsyje, patartina stiklainius prieš tai sterilizuoti.

---

Receptą atsiuntė Tomas M.

Visireceptai.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis