– 400 g raudonųjų svogūnų;
– 150 ml raudonojo vyno;
– 50 ml balzaminio vyno acto;
– 1 sklitelės česnako;
– 1,5 valgomojo šaukšto sviesto;
– 1 valgomojo šaukšto aliejaus;
– 30 g rudojo cukraus;
– šūsnelio čiobrelių;
– žiupsnelio druskos.
Gaminimas:
Nulupkite svogūnus ir supjaustykite.
Įkaitinkite aliejų dideliame puode. Sukapokite česnaką ir sudėkite į puodą kartu su supjaustytais svogūnais, druska, cukrumi bei čiobreliais.
Troškinkite kol išgaruos visas susidaręs svogūnų skystis. Tai gali užtrukti apie 40 minučių.
Skysčiui išgaravus, supilkite raudoną sausą vyną ir actą. Kaitinkite tol, kol išgaruos actas, o vynas taps lyg sirupas. Džemas turi gautis tirštokas.
Šis džemas neturi jokio svogūnų skonio! Tinka prie kiaulienos, jautienos bei ožkos sūrio.
---
Receptą atsiuntė Žaneta.