Saldžiarūgštis geltonųjų slyvelių padažas žiemai

Jums reikės:
Šis saldžiarūgštis padažas labai tinka prie įvairios mėsos arba mėsai marinuoti.
Šis saldžiarūgštis padažas labai tinka prie įvairios mėsos arba mėsai marinuoti. / 123rf.com nuotr.

3 kg geltonųjų mažų slyvelių;
3 stiklinės cukraus;
3 valg. šaukšt. druskos;
200 ml vandens;
2 pundelių petražolių;
3 skilt. česnako

MamosReceptai.lt nuotr./Šis saldžiarūgštis padažas labai tinka prie įvairios mėsos arba mėsai marinuoti.

Gaminimas:

Slyveles nuplaukite, dėkite į puodą, supilkite vandenį ir pavirkite  apie 15 minučių, kol suminkštėja. Tada slyveles perkoškite, kad atskirtumėte kauliukus. Galima daryti ir paprasčiau – tame pačiame puode verdant mediniu samčiu slyvas maišant trinti ir išgraibyti kauliukus. Tada į tyrelę dėkite cukrų, druską, smulkintas petražoles ir virkite dar apie 20-25 minutes. Būtinai dažnai maišykite. Susmulkintus česnakus dėkite į tą patį puodą ir dar virkite apie 7 minutes, o tada pilstykite į stiklainius. Iš šio kiekio išeis apie 3 litrai saldžiarūgščio padažo.

Receptą atsiuntė: Raminta

MamosReceptai.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis