Saldžiarūgštis geltonųjų slyvelių padažas žiemai

Jums reikės:
Šis saldžiarūgštis padažas labai tinka prie įvairios mėsos arba mėsai marinuoti.
Šis saldžiarūgštis padažas labai tinka prie įvairios mėsos arba mėsai marinuoti. / 123rf.com nuotr.

3 kg geltonųjų mažų slyvelių;
3 stiklinės cukraus;
3 valg. šaukšt. druskos;
200 ml vandens;
2 pundelių petražolių;
3 skilt. česnako

MamosReceptai.lt nuotr./Šis saldžiarūgštis padažas labai tinka prie įvairios mėsos arba mėsai marinuoti.

Gaminimas:

Slyveles nuplaukite, dėkite į puodą, supilkite vandenį ir pavirkite  apie 15 minučių, kol suminkštėja. Tada slyveles perkoškite, kad atskirtumėte kauliukus. Galima daryti ir paprasčiau – tame pačiame puode verdant mediniu samčiu slyvas maišant trinti ir išgraibyti kauliukus. Tada į tyrelę dėkite cukrų, druską, smulkintas petražoles ir virkite dar apie 20-25 minutes. Būtinai dažnai maišykite. Susmulkintus česnakus dėkite į tą patį puodą ir dar virkite apie 7 minutes, o tada pilstykite į stiklainius. Iš šio kiekio išeis apie 3 litrai saldžiarūgščio padažo.

Receptą atsiuntė: Raminta

MamosReceptai.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
LEA kviečia seną katilą keisti nauju šilumos siurbliu. Pasinaudojus skiriamomis dotacijomis galima sutaupyti net iki 90 proc. šilumos siurblio kainos
Reklama
6 Juodkalnijos perlai – kurį kurortą rinksitės jūs?
Reklama
Geras regėjimas be akinių ir kontaktinių lęšių – tik 699 Eur abiems akims, operaciją atliekant Vilniaus klinikoje „Naujas regėjimas“
Reklama
Gyvenimas ant upės kranto – Nemuno vingyje iškilo 38 sklypų kvartalas „Druskininkų slėnis“