Slyvienė su prieskoniais

Jums reikės:
Kai slyvienė ims tirštėti, kruopščiai ją maišykite, kad nepradėtų svilti.
Kai slyvienė ims tirštėti, kruopščiai ją maišykite, kad nepradėtų svilti. / Istockphoto nuotr.
Temos: 1 Slyva

2 kg mėlynųjų slyvų;
1 kg cukraus;
2 citrinų sulčių;
1 arbat. šaukštelio malto cinamono;
1 arbat. šaukštelio maltų gvazdikėlių

Gaminimas:

1. Nuplaukite slyvas, perpjaukite perpus ir išimkite kauliukus.

2. Suberkite slyvas į puodą su storu dugnu, supilkite cukrų, citrinų sultis ir prieskonius, įpilkite apie pusę puodelio vandens.

3. Virkite uogienę ant vidutinio karštumo ugnies 30–40 min, reguliariai maišydami, saugokite, kad nepradėtų svilti.

4. Dar karštą slyvienę supilstykite į švarius ir sausus stiklainius ir uždarykite. Laikykite šaltoje vietoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis