Uogienė iš moliūgų

Jums reikės:
Moliūgų uogiene galite gardinti košę, sūrį ar tepti ant skrudintos duonos.
Moliūgų uogiene galite gardinti košę, sūrį ar tepti ant skrudintos duonos. / gaspadine.lt nuotr.
Temos: 1 Uogienės

2 kg moliūgo;
1 kg cukraus;
1 valg. šaukšt. citrinos rūgšties;
vanilės;
apelsino žievelės;
citrinos žievelės

Gaminimas:

1. Moliūgą perpjaukite pusiau, išimkite sėklas, nulupkite žievę ir supjaustykite vidutinio dydžio gabaliukais.

2. Moliūgo gabaliukus užberkite cukrumi ir palaikykite per naktį. Atsiradus sultims, moliūgus išgriebkite, o sirupą užvirinkite ir karštą užpilkite ant moliūgų.

3. Palaikius 10—12 val., sudėkite vanilę ir nutarkuotas apelsino bei citrinos žieveles, o tada virkite ant mažos ugnies, kol moliūgai paskaidrės, bet neištyš.

4. Išpilstykite uogienę į paruoštus stiklainius ir sandariai juos uždarykite. Šia uogiene skanu gardžiuotis su skrudinta balta duona.

Patiekalo receptą atsiuntė: Kristina

Gaspadine.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis