2 kg moliūgo;
1 kg cukraus;
1 valg. šaukšt. citrinos rūgšties;
vanilės;
apelsino žievelės;
citrinos žievelės
Gaminimas:
1. Moliūgą perpjaukite pusiau, išimkite sėklas, nulupkite žievę ir supjaustykite vidutinio dydžio gabaliukais.
2. Moliūgo gabaliukus užberkite cukrumi ir palaikykite per naktį. Atsiradus sultims, moliūgus išgriebkite, o sirupą užvirinkite ir karštą užpilkite ant moliūgų.
3. Palaikius 10—12 val., sudėkite vanilę ir nutarkuotas apelsino bei citrinos žieveles, o tada virkite ant mažos ugnies, kol moliūgai paskaidrės, bet neištyš.
4. Išpilstykite uogienę į paruoštus stiklainius ir sandariai juos uždarykite. Šia uogiene skanu gardžiuotis su skrudinta balta duona.
Patiekalo receptą atsiuntė: Kristina