– Miltai, 10 valgomųjų šaukštų;
– Sviestas „Šeimininkės“, 180 gramų;
– Kiaušiniai, 4 vienetai;
– Pienas „Šeimininkės“, 5 šaukštai;
– Cukrus, 4 valgomieji šaukštai;
– Vanilinis cukrus, 2 arbatiniai šaukšteliai;
– Slyvos džiovintos, 200 g.;
– Citrina, 1 vienetas;
– Cukraus pudra, 4 valgomieji šaukštai;
Konkurso dalyvės Reginos Račkauskienės nuotr./Citrininis keksas su slyvomis |
– Kepimo milteliai, 2 nubraukti arbatiniai šaukšteliai;
Gaminimo instrukcija:
1. Nešaltą sviestą ištrinti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
2. Įplakti kiaušinius.
3. Supilti nešaltą pieną.
4. Supilti miltus su kepimo milteliais, išmaišyti. Įtarkuoti citrinos žievelės.
5. Kepimo formą ištepti sviestu, supilti pusę tešlos, suberti miltuotas džiovintas slyvas, užkloti likusia tešla.
6. Kepti 30-40 min.
7. Cukraus pudrą sumaišyti su citrinos sultimis ir aplieti pyragą. Palaikyti orkaitėje kad apdžiūtų. Galima puošti riešutais ir gėle iš citrusinių vaisių žievės.
Skanaus.
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė.
Konkurso dalyvės Reginos Račkauskienės nuotr./Citrininis keksas su slyvomis |