– 300 gr. labai minkšto „Šeimininkės“ sviesto;
– 300 gr. cukraus;
– 4 kiaušinių;
– žiupsnelio druskos;
– 300 gr. miltų;
– 1,5 arbatinių šaukštų kepimo miltelių;
– 100 ml. Šeimininkės pieno;
– 30 gr. kakavos;
– 5 arbatinių šaukštų stiprios kavos.
Gaminimas
Sviestą gerai išsukti su cukrumi ir druska. Kiaušinius mušti po vieną ir gerai po kiekvieno išplakti. Miltus persijoti su kepimo milteliais, suberti į sviesto masę ir gerai išmaišyti, maišant supilti pieną. 1/3 masės atidėti į kitą indą. Įmaišyti kakavą bei 5 šaukštelius kavos, viską išmaišyti. Kekso formą patepti riebalais. Dėti dalį baltos masės, dalį rudos ir ant viršaus vėl baltos. Dėti į įkaitintą 175 laipsnių karščio orkaitę 45-60 min.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Inesa Barysienė.