Deserto konkursas. Krepšinio sausainiai

Tai ne tik puikus desertas, bet ir bus puiki stalo puošmena.
Krepšinio sausainiai
Krepšinio sausainiai / Konkurso dalyvės Kristinos G. nuotr.

Jums reikės:

240g „ Šeimininkės“ sviesto,
150g cukraus,
1 kiaušinis,
500g miltų,
truputelį vanilės esencijos,
žiupsnelis druskos.
 
Glajui reikės:

cukraus pudros,
kiaušinio baltymo,
truputėlį citrinos rugsties.
maistinių dažų – žalios, raudonos, geltonos, oranžinės ir kakavos( gaunasi
ruda spalva).

Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi, kol masė taps vientisa. Imuškite kiaušinį ir maišykite kol masė taps puri. Įlašinkite vanilės esencijos, įberkite druskos, sudėkite miltus. Viską išminkykite. Tešlą dėkite į šaldytuvą ir laikykite 30min.

Orkaitę įkaitinkite iki 170 C temp. Ant stalo patieskite kepimo popieriaus ir ant jo plonai iškočiokite tešlą, ją išspauskite figūrine sausainių formele (jei neturite formelės galite pasigaminti patys, ant popieriaus nusipieškite norimo dydžio marškinėlius, kamuolius, iškirpkite, tuomet dėkite ant tešlos ir apibrežkite pasidarytas formeles). Sausainius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą  ir kepkite 15-20min. Išimkite ir atvėsinkite.

Tuomet pasidarykite glajų. Į dubenėlį įpilkite truputį kiaušinio baltymo, įdėkite žalios spalvos dažų ir žiupsnelį citrinos rugšties, paplakti ir tada dėti cukraus pudrą. Reikia padaryti nelabai tirštą glajų, kad būtų galima tepti su teptuku ant sausainukų. Aptepus vieną sausainuko pusę palaukti, kol išdžius ir tada dažyti kitą. Išdžiuvus abiems pusėms galima dekoruoti sausainuką. Reikia pasitelkti  šiek tiek fantazijos ir viskas pavyks.

Receptą atsiuntė Kristina G.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis