– 200 g margarino;
– 2 kiaušinių;
– 1 stiklinės cukraus;
– Stiklinės AB„Žemaitijos pieno“ grietinės;
– 10-12 obuolių.
Gaminimas:
1. Margariną, kiaušiniu ir cukrų išmaišyti iki vientisos masės.
2. Grietinėje „nugesinti“ 1 arbatinį šaukštelį sodos.
3. Viską supilti į prieš tai sumaišytų produktų masę ir supilti 3 stiklines miltų. Viską gerai išmaišom ir tešlą supilame į riebalais išteptą skardelę, plonu sluoksiu.
4. Obuolius nulupame, perpjauname per pusę, išimame sėklytes ir obuolių puseles (apvaliom puselėm į viršų), apdedame visą pyragą.
Dedame į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 40-50 min. Iškepusį pyragą apibarstome cukraus pudros ir cinamono mišinėliu (pagal skonį).
Skanaus!