– 1 arbatinio šaukštelio sviesto;
– 3 kiaušinių;
– 2 valgomųjų šaukštų cukraus;
– 400 g miltų;
– 1 butelio aliejaus;
– 100 g aguonų;
– 1 valgomojo šaukšto grietinės;
400 g dirbtinio medaus.
Gaminimas:
Sudėti kiaušinius, cukrų, grietinę ir išlydytą 1 arbatinį šaukštelį margarino ir viską išplakti. Į išplanktą masę suberti miltus. Tešla turi būti tokia, kad minkant neliptų prie rankų.
Tešlą iškočiojame labai plonai, supjaustome nedidelėmis formomis. Supjaustytas formas iškepame aliejuje.
Prieš kepant aliejų reikia gerai ikaitinti. Iškeptas formas dedame į lekštę eilėmis, sulaistome medumi, užbarstome aguonas.
Skanaus.
Receptą atsiuntė Neringa Žongailaitė.