Deserto konkursas. Šventinis varškės pyragas

Jums reikės:
Šventinis varškės pyragas
Šventinis varškės pyragas / Konkurso dalyvės Reginos R. nuotr.

Miltai,10 valgomųjų šaukštų

Kakava, 3 valgomieji šaukštai

Sviestas „Šeimininkės“ 180 g.

Varškė „Presdent“ 400 g.

Kiaušiniai,  4 vienetai

Grietinėlė, 5 šaukštai

Cukrus, 4 valgomieji šaukštai

Danssukker cukrus ,,Farinas'', 4 šaukštai

Vanilinis cukrus, 2 arbatiniai šaukšteliai

Kepimo milteliai, 2 nubraukti arbatiniai šaukšteliai

Krakmolas, 1 šaukštas,

Šokoladas, riešutai, uogos, puošimui.

Gaminimas:

Nešaltą sviestą ištrinti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.

Įplakti kiaušinius, vieno baltymą palikti.

Supilti nešaltą grietinėlę.

Supilti miltus su kepimo milteliais, išmaišyti.

Tešlą perskirti pusiau ir į vieną pusę įmaišyti kakavą.

Kepimo formą ištepti sviestu, supilti pusę tešlos, jos kraštus šaukštu
pakelti.

,,Fariną'' ištrinti gerai su kiaušinio baltymu ir įmaišyti į varškę.

Ją supilti ant tešlos

Užkloti likusia  balta teška varškę.

Kepti 30 min.

Puošti pagal savo fantaziją. Aš kraštus su specialiu įrankiu apliejau
karamele, po to glaisčiau cukraus pudra, puošiau riešutais, uogomis.

 Receptą atsiuntė Regina R.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
LEA kviečia seną katilą keisti nauju šilumos siurbliu. Pasinaudojus skiriamomis dotacijomis galima sutaupyti net iki 90 proc. šilumos siurblio kainos
Reklama
6 Juodkalnijos perlai – kurį kurortą rinksitės jūs?
Reklama
Geras regėjimas be akinių ir kontaktinių lęšių – tik 699 Eur abiems akims, operaciją atliekant Vilniaus klinikoje „Naujas regėjimas“
Reklama
Gyvenimas ant upės kranto – Nemuno vingyje iškilo 38 sklypų kvartalas „Druskininkų slėnis“