Tešlai:
– 4 kiaušiniai;
– 4 šaukštai cukraus;
– 4 šaukštai miltų.
Įdarui:
– 180 gr. „Šeimininkės“ sviesto;
– 180 gr. „Šeimininkės“ varškės;
– 0.5 indelio saldinto kondensuoto pieno;
– stiklinė aguonų.
Gaminimas:
Biskvitas. Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi iki purumo. Sudėti miltus, gerai išmaišyti. Iki standumo išplakti baltymus ir sudėti į trynių masę. Išmaišyti tešlą iki vientisos masės. Tešla turi būti puri, nesukritusi. Pilti tešlą ant kepimo popieriumi išklotos orkaitės skardos (manosios išmatavimai 32x35 cm), paskirstyti ją tolygiai per visą skardos dydį. Kepti iki 200 laipsnio karščio įkaitintoje orkaitėje 12-15 min. Iškepusį biskvitą iš karto suvynioti ir atvėsinti.
Įdaras. Iki purumo išplakti minkštą sviestą. Plakant po truputį pilti kondensuotą pieną, aguonas. Galiausiai sudėti varškę ir viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Išvynioti atvėsusį biskvitą, ant jo užtepti varškės įdarą, ir vėl suvynioti į vyniotinį. Palaikyti šaldytuve apie 2 val. Apibarstyti cukraus pudra.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Inesa Barysienė.