• 500 g „Šeimininkės“ varškės (geriausia liesa);
• 500 g „Šeimininkės“ grietinės;
• 2–3 pak. įvairių skonių želės;
• 4–5 šaukštai želatinos;
• 1 stiklinė cukraus;
• žiupsnelis vanilinio cukraus arba migdolų esencijos;
• Galima paįvairinti džiovintomis slyvomis, abrikosais ar razinomis.
Gaminimas:
Želę paruošti, kaip nurodyta ant pakuotės, bet naudoti mažiau vandens. Tuomet išpilstyti ją į plokščius indelius (kiekvieną spalvą atskirai) ir palikti. Kai sustings, supjaustyti ją kubeliais.
Varškę ištrinti su cukrumi ir vanile, kad liktų kuo mažiau gumulėlių.
Ištirpinti želatiną (galima užpilti verdančiu vandeniu ir pakaitinti ant viryklės, kol ištirps). Grietinę išplakti. Į išplaktą grietinę supilti ištirpintą ir jau atvėsusią želatiną. Tuomet sudėti varškės masę, gerai išmaišyti.
Į gautą masę atsargiai įmaišyti želės gabalėlius ir (ar) vaisius.
Visą masę sukrėsti į norimą formą, padėti stingti į šaldytuvą.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Giedrė P.