Deserto konkursas. Želė „Pasaka“

Jums reikės:
Želė
Želė / 123rf.com nuotr.
Temos: 1 Želė

• 500 g „Šeimininkės“ varškės (geriausia liesa);

• 500 g „Šeimininkės“ grietinės;

• 2–3 pak. įvairių skonių želės;

• 4–5 šaukštai želatinos;

• 1 stiklinė cukraus;

• žiupsnelis vanilinio cukraus arba  migdolų esencijos;

• Galima paįvairinti džiovintomis slyvomis, abrikosais ar razinomis. 

Gaminimas:

Želę paruošti, kaip nurodyta ant pakuotės, bet naudoti mažiau vandens. Tuomet išpilstyti ją į plokščius indelius (kiekvieną spalvą atskirai) ir palikti. Kai sustings, supjaustyti ją kubeliais.

Varškę ištrinti su cukrumi ir vanile, kad liktų kuo mažiau gumulėlių.

Ištirpinti želatiną (galima užpilti verdančiu vandeniu ir pakaitinti ant viryklės, kol ištirps). Grietinę išplakti. Į išplaktą grietinę supilti ištirpintą ir jau atvėsusią želatiną. Tuomet sudėti varškės masę, gerai išmaišyti.

Į gautą masę atsargiai įmaišyti želės gabalėlius ir (ar) vaisius. 

Visą masę sukrėsti į norimą formą, padėti stingti į šaldytuvą.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Giedrė P.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis