Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Arbūzų ir fetos salotos

Saldus, prinokęs arbūzas – kaitrios vasaros sodo gėrybė, kuria puiku mėgautis be jokių priedų. Tačiau jei nutarėte pasigaminti šį bei tą išradingesnio, verta išbandyti derinį – saldus arbūzas ir sūrstelėjęs fetos sūris. Maloniai nustebsite ir pamėgsite!
Salotas su arbūzais prieš patiekdami gerai atšaldykite.
Salotas su arbūzais prieš patiekdami gerai atšaldykite. / 123rf com. nuotr.
Temos: 1 Salotos

Jums reikės (4-5 porcijoms):

– 1 kg gerai prinokusio, bet tvirto arbūzo;

– 150-200 g. fetos sūrio;

– balzaminio acto;

– šviežios mėtos lapelių;

– jei mėgstate – raudonojo svogūno

Gaminimas:

1. Supjaustykite arbūzą stambiais kubeliais (pasistenkite pašalinti visas sėklas), sutrupinkite fetos sūrį;

2. Jei mėgstate raudonuosius svogūnus – supjaustykite vieną nedidelę svogūno galvutę plonais pusžiedžiais. Suplėšykite mėtų lapelius;

3. Dideliame dubenyje gerai išmaišykite visas sudedamąsias dalis, pašlakstykite trupučiu balzaminio acto;

4. 15-20 min. salotas palaikykite šaldytuve. Ištraukę iškart patiekite.

Skanaus! 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs