1 cukinijos (400–500 g svorio);
2 kiaušinių;
120–150 g „Šeimininės“ varškės;
6–7 šauštų miltų;
1 nedidelio poro;
2 skiltelių česnako;
1 arbat. šaukšt. druskos
Gaminimas:
1. Cukiniją nulupkite, išimkite sėklas ir sutarkuokite „burokine“ tarka. Poro šviesiąją dalį supjaustykite plonais pusžiedžiais, susmulkinkite česnako skilteles. Varškę kruopščiai pertrinkite sieteliu.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite cukiniją, porą, česnaką, varškę, supilkite šiek tiek paplaktus kiaušiniu ir miltus bei druską. Viską labai gerai išmaišykite.
3. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus ir kepkite blynelius iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
4. Patiekite karštus, su grietinės ar sviesto–grietinės padažu.