Įdarui:
3 stiklinių ryžių;
300 g fermentinio sūrio;
3 saujų dilgėlių;
9 kiaušinių;
Tešlai:
350 g miltų;
200 g margarino;
1 kiaušinio;
druskos;
1 valg. šaukšt, sviesto (patepimui)
Patepimui:
Gaminimas:
1. Margariną išlydykite ir atvėsinte. Dėkite kiaušinį, miltus, druską ir suminkykite tešlą. Palikite šaltoje patalpoje vienai valandai.
2. Iš tešlos iškočiokite maždaug 5 mm storio lakštą ir įtieskite į sviestu išteptą skardą. Apipjaustykite tešlos kraštus ir iš ikusios tešlos išpjaustykite lapelius.
3. Dilgėles nuplikykite verdančiu vandeniu ir smulkiai supjaustykite. Išplakite kiaušinius ir sutarkuokite sūrį.
4. Dilgėles, kiaušinius ir sūrį sumaišykite su virtais ryžiais, pasūdykite ir sukrėskite į kepimo indą, ant tešlos. Viršų papuoškite tešlos lapeliais.
5. Kepkite orkaitėje, 200 laipsnių temperatūroje, kol pyrago viršus gražiai paruduos.
Receptą atsiuntė Nijolė