Kepti persikai su medumi ir jogurtu

Rugpjūtį pats metas skanauti prinokusių ir kvapnių persikų. O jei virtuvėje rasite jogurto bei medaus, vos per kelioliką minučių pasiruošite gardų ir lengvą desertą su persikais.
Jei mėgstate, keptus persikus ir jogurtą galite apibarstyti mėgstamais dribsniais.
Jei mėgstate, keptus persikus ir jogurtą galite apibarstyti mėgstamais dribsniais. / 123rf.com nuotr.

Jums reikės (2 porcijoms):

2 didelių persikų;
2 arbat. šaukšt. skysto medaus;
400 ml „Šeimininkės“ jogurto;
kelių šakelių šviežių čiobrelių (nebūtinai);

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Nuplaukite persikus, tada juos perpjaukite perpus, išimkite kauliukus. Dėkite puseles perpjautąja puse į viršų į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Aplaistykite persikų puseles 1 šaukšteliu medaus, pabarstykite čiobreliais.

2. Kepkite apie 15 min – kol persikai suminkštės;

3. Į dubenėlius ar stiklines taureles ledams pilkite jogurtą, dėkite iškepusias ir supjaustytas persiko skilteles, aplaistykite likusiu medumi ir, jei patinka, pabarstykite mėgstamais dribsniais ar kapotais lazdyno riešutais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
LEA kviečia seną katilą keisti nauju šilumos siurbliu. Pasinaudojus skiriamomis dotacijomis galima sutaupyti net iki 90 proc. šilumos siurblio kainos
Reklama
6 Juodkalnijos perlai – kurį kurortą rinksitės jūs?
Reklama
Geras regėjimas be akinių ir kontaktinių lęšių – tik 699 Eur abiems akims, operaciją atliekant Vilniaus klinikoje „Naujas regėjimas“
Reklama
Gyvenimas ant upės kranto – Nemuno vingyje iškilo 38 sklypų kvartalas „Druskininkų slėnis“