Jums reikės (2 porcijoms):
2 didelių persikų;
2 arbat. šaukšt. skysto medaus;
400 ml „Šeimininkės“ jogurto;
kelių šakelių šviežių čiobrelių (nebūtinai);
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Nuplaukite persikus, tada juos perpjaukite perpus, išimkite kauliukus. Dėkite puseles perpjautąja puse į viršų į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Aplaistykite persikų puseles 1 šaukšteliu medaus, pabarstykite čiobreliais.
2. Kepkite apie 15 min – kol persikai suminkštės;
3. Į dubenėlius ar stiklines taureles ledams pilkite jogurtą, dėkite iškepusias ir supjaustytas persiko skilteles, aplaistykite likusiu medumi ir, jei patinka, pabarstykite mėgstamais dribsniais ar kapotais lazdyno riešutais.