Kepti persikai su medumi ir jogurtu

Rugpjūtį pats metas skanauti prinokusių ir kvapnių persikų. O jei virtuvėje rasite jogurto bei medaus, vos per kelioliką minučių pasiruošite gardų ir lengvą desertą su persikais.
Jei mėgstate, keptus persikus ir jogurtą galite apibarstyti mėgstamais dribsniais.
Jei mėgstate, keptus persikus ir jogurtą galite apibarstyti mėgstamais dribsniais. / 123rf.com nuotr.

Jums reikės (2 porcijoms):

2 didelių persikų;
2 arbat. šaukšt. skysto medaus;
400 ml „Šeimininkės“ jogurto;
kelių šakelių šviežių čiobrelių (nebūtinai);

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Nuplaukite persikus, tada juos perpjaukite perpus, išimkite kauliukus. Dėkite puseles perpjautąja puse į viršų į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Aplaistykite persikų puseles 1 šaukšteliu medaus, pabarstykite čiobreliais.

2. Kepkite apie 15 min – kol persikai suminkštės;

3. Į dubenėlius ar stiklines taureles ledams pilkite jogurtą, dėkite iškepusias ir supjaustytas persiko skilteles, aplaistykite likusiu medumi ir, jei patinka, pabarstykite mėgstamais dribsniais ar kapotais lazdyno riešutais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis