Apie 1,5 kg anties;
250 g džiovintų slyvų;
3 obuolių;
60 g razinų
Padažui:
1 valg. šaukšt. miltų;
2 valg. šaukšt. brendžio;
100 ml vandens
2-3 šaukštų serbentų/spanguolių/slyvų uogienės;
druskos
pipirų
Gaminimas:
1. Paruoškite antį: gerai išvalykite anties vidų, įtrinkite druska ir pipirais.
2. Įdarui nuplauti razinas, jei slyvos su kauliukais, išimkite juos, obuolius perpjaukite pusiau, išpjaukite sėklides ir supjaustykite.
3. Paruoštą įdarą sudėkite į antį ir užsiūkite arba susmeikite mediniais smeigtukais.
4. Antį kepkite iki 190-200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje ne mažiau 2 valandų, krūtinėle aukštyn. Retkarčiais pašlakstykite kepimo sultimis.
5. Ančiai iškepus skardoje likusias sultis (riebalus) supilkite į puodą, kuriame gaminsite padažą, įberkite miltus, gerai išmaišykite ir statykite ant mažos ugnies. Nuolatos maišykite. Įpilkite brendžio, vandens, įdėti uogienės. Viską išmaišykite, pagardinkite druska bei pipirais.
6. Paruoštą padažą pertrinkite per sietelį.
Receptą atsiuntė: Margarita iš Klaipėdos