Sultiniui:
– 400 g vištienos skilvelių;
– 400 gramų vištienos kaklelių;
– 8 stiklinės vandens;
– 3 vnt. juodųjų pipirų;
– 2 kubelių vištienos sultinio;
– 2 svogūnų;
– 3 lauro lapų;
– 2 česnako skiltelių;
– 1 pundelis petražolių;
– 1 valg. šaukšto druskos
Sriubai:
– 750 g pievagrybių;
– 50 g sviesto;
– 3 morkų;
– 2 vnt. salierų;
– 2 vnt. česnako laiškų;
– 2 svogūnų;
– 4 valg. šaukš. kukurūzų miltų;
– 1 valg. šaukšt. tarkuotos citrinos žievelės;
– druskos;
– pipirų;
– 0,5 stiklinės grietinės;
– 2 valg. šaukšt. sezamo sėklų
Gaminimas:
Pirmiausiai paruoškite sultinį. Visus ingredientus sudėkite į prikaistuvį dvigubu dugnu ir užvirinkite. Sultinį uždengtame puode virkite apie 3-4 val., kol jis sutirštės. Tuomet nukoškite ir padėkite į šaldytuvą atvėsti. Šaukštu nuo viršaus nuimkite sustingusius riebalus.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite pjaustytus svogūnus, morkas ir kepinkite, kol daržovės suminkštės. Tada sudėkite česnako laiškus ir vėl kepinkite. Suberkite supjaustytus grybus, kukurūzų miltus ir viską gerai išmaišykite.
Perdėkite kepintas daržoves ir pievagrybius į puodą, supilkite 6 stiklines sultinio ir virkite ant silpnos ugnies apie 10 -15 min., kol sutirštės.
Įberkite druskos, pipirų ir tarkuotos citrinos žievelės. Prieš patiekdami įdėkite grietinės ir įberkite skrudintų sezamo sėklų. Skanaus!
Receptą atsiuntė Lina