– 200 g kvietinių miltų;
– 2 valg. šaukšt. kakavos;
– 100 g sviesto;
– 2 valg. šaukšt. cukraus;
– 1 kiaušinio.
Įdarui:
– 0,75 stiklinės grietinėlės (30 proc. riebumo);
– 125 g maskarponės sūrio;
– 100 g baltojo šokolado;
– mėlynių ar šilauogių.
Gaminimas:
Miltus sumaišykite su cukrumi ir kakava. Dėkite sviestą ir rankomis maišykite, kol tešla pradės byrėti tarp pirštų. Muškite kiaušinį ir minkykite tešlą. Gerai išminkytą tešlą dėkite valandai į šaldytuvą.
Tešlą iškočiokite ir padalinkite į gabaliukus, kuriuos klokite į formeles. Uždenkite folija arba kepimo popieriumi, o į vidurį berkite žirnių.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių. Tada nuimkite foliją ir kepkite dar 10 minučių. Iškepusius atvėsinkite ant grotelių.
Dabar paruoškite įdarą. Ištirpinkite šokoladą dubenėlyje, įstatytame į kitą dubenį su karštu vandeniu. Išplakite grietinėlę iki standumo ir sumaišykite su maskarponės sūriu. Supilkite šokoladą ir išmaišykite. Dėkite įdarą į iškeptus indelius ir apibarstykite mėlynėmis. Skanaus!
Patiekalo receptą atsiuntė Olga.