Pyragėliai su maskarponės sūriu ir mėlynėmis

Jums reikės:
Šie žaismingi pyragėliai papuoš bet kurį šventinį stalą.
Šie žaismingi pyragėliai papuoš bet kurį šventinį stalą. / Gaspadine.lt nuotr.
Temos: 2 Maskarponė Sūris

– 200 g kvietinių miltų;

– 2 valg. šaukšt. kakavos;

– 100 g sviesto;

– 2 valg. šaukšt. cukraus;

– 1 kiaušinio.

Įdarui:

– 0,75 stiklinės grietinėlės (30 proc. riebumo);

– 125 g maskarponės sūrio;

– 100 g baltojo šokolado;

– mėlynių ar šilauogių.

Gaminimas:

Miltus sumaišykite su cukrumi ir kakava. Dėkite sviestą ir rankomis maišykite, kol tešla pradės byrėti tarp pirštų. Muškite kiaušinį ir minkykite tešlą. Gerai išminkytą tešlą dėkite valandai į šaldytuvą.

Tešlą iškočiokite ir padalinkite į gabaliukus, kuriuos klokite į formeles. Uždenkite folija arba kepimo popieriumi, o į vidurį berkite žirnių.

Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių. Tada nuimkite foliją ir kepkite dar 10 minučių. Iškepusius atvėsinkite ant grotelių.

Dabar paruoškite įdarą. Ištirpinkite šokoladą dubenėlyje, įstatytame į kitą dubenį su karštu vandeniu. Išplakite grietinėlę iki standumo ir sumaišykite su maskarponės sūriu. Supilkite šokoladą ir išmaišykite. Dėkite įdarą į iškeptus indelius ir apibarstykite mėlynėmis. Skanaus!

Patiekalo receptą atsiuntė Olga.

Gaspadine.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
LEA kviečia seną katilą keisti nauju šilumos siurbliu. Pasinaudojus skiriamomis dotacijomis galima sutaupyti net iki 90 proc. šilumos siurblio kainos
Reklama
6 Juodkalnijos perlai – kurį kurortą rinksitės jūs?
Reklama
Geras regėjimas be akinių ir kontaktinių lęšių – tik 699 Eur abiems akims, operaciją atliekant Vilniaus klinikoje „Naujas regėjimas“
Reklama
Gyvenimas ant upės kranto – Nemuno vingyje iškilo 38 sklypų kvartalas „Druskininkų slėnis“