Pyragėliai su maskarponės sūriu ir mėlynėmis

Jums reikės:
Šie žaismingi pyragėliai papuoš bet kurį šventinį stalą.
Šie žaismingi pyragėliai papuoš bet kurį šventinį stalą. / Gaspadine.lt nuotr.
Temos: 2 Maskarponė Sūris

– 200 g kvietinių miltų;

– 2 valg. šaukšt. kakavos;

– 100 g sviesto;

– 2 valg. šaukšt. cukraus;

– 1 kiaušinio.

Įdarui:

– 0,75 stiklinės grietinėlės (30 proc. riebumo);

– 125 g maskarponės sūrio;

– 100 g baltojo šokolado;

– mėlynių ar šilauogių.

Gaminimas:

Miltus sumaišykite su cukrumi ir kakava. Dėkite sviestą ir rankomis maišykite, kol tešla pradės byrėti tarp pirštų. Muškite kiaušinį ir minkykite tešlą. Gerai išminkytą tešlą dėkite valandai į šaldytuvą.

Tešlą iškočiokite ir padalinkite į gabaliukus, kuriuos klokite į formeles. Uždenkite folija arba kepimo popieriumi, o į vidurį berkite žirnių.

Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių. Tada nuimkite foliją ir kepkite dar 10 minučių. Iškepusius atvėsinkite ant grotelių.

Dabar paruoškite įdarą. Ištirpinkite šokoladą dubenėlyje, įstatytame į kitą dubenį su karštu vandeniu. Išplakite grietinėlę iki standumo ir sumaišykite su maskarponės sūriu. Supilkite šokoladą ir išmaišykite. Dėkite įdarą į iškeptus indelius ir apibarstykite mėlynėmis. Skanaus!

Patiekalo receptą atsiuntė Olga.

Gaspadine.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis