Jums reikės:
8–10 pomidorų (geriau mėsingesnių);
2 skiltelių česnako;
1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
1 valg. šaukšt. balzaminio acto;
šviežių baziliko lapelių;
druskos;
juodųjų pipirų;
itališkos „Čiabata“ duonos ar kokios nors panašios
Gaminimas:
Nulupkite pomidorų odeles (tai lengvai padarysite įpjovę jų viršūnėlę kryžmai ir keliolikai sekundžių užpylę verdančiu vandeniu, o po to įmetę į šaltą), supjaustykite nedideliais gabaliukais.
Paskaninkite pomidorus druska, pipirais, balzaminiu actu, plėšytais baziliko lapeliais.
Duoną supjaustykite riekelėmis ir švelniai patepkite alyvuogių aliejumu. Paskrudinkite riekeles orkaitėje ar ant kepsninės. Apskrudusias riekeles įtrinkite česnakais.
Ant kiekvienos riekelės dėkite po gerą šaukštą pomidorų masės, tolygiai ją paskirstykite ir iškart patiekite.