Skrebučiai su pomidorais

Jei kelionės į Italiją metu susižavėjote lengvais ir kvapniais užkandžiais – skrebučiais su šviežiais pomidorais, kitaip – brusketomis, pats laikas jų paruošti namuose ir nustebinti savo svečius.
Kepinta duona ir švieži pomidorai – tobulas, skrandžio neapsunkinantis užkandis.
Kepinta duona ir švieži pomidorai – tobulas, skrandžio neapsunkinantis užkandis. / 123rf.nuotr.

Jums reikės:

8–10 pomidorų (geriau mėsingesnių);
2 skiltelių česnako;
1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
1 valg. šaukšt. balzaminio acto;
šviežių baziliko lapelių;
druskos;
juodųjų pipirų;
itališkos „Čiabata“ duonos ar kokios nors panašios

Gaminimas:

Nulupkite pomidorų odeles (tai lengvai padarysite įpjovę jų viršūnėlę kryžmai ir keliolikai sekundžių užpylę verdančiu vandeniu, o po to įmetę į šaltą), supjaustykite nedideliais gabaliukais.

Paskaninkite pomidorus druska, pipirais, balzaminiu actu, plėšytais baziliko lapeliais.

Duoną supjaustykite riekelėmis ir švelniai patepkite alyvuogių aliejumu. Paskrudinkite riekeles orkaitėje ar ant kepsninės. Apskrudusias riekeles įtrinkite česnakais.

Ant kiekvienos riekelės dėkite po gerą šaukštą pomidorų masės, tolygiai ją paskirstykite ir iškart patiekite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų