Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bulvių salotos su garstyčiomis

Bulvė – tikrai ne ta daržovė, kurią būtų galima apkaltinti nuobodumu, prie jos lengva derinti įvairius pagardus, padažus ir taip kurti vis naujus patiekalus. Jei dar neragavote bulvių salotų, išbandykite šį receptą.
Rudenį bulvės šviežios ir nepraradusios skonio, tad eksperimentuokite bandydami įdomesnius patiekalus.
Rudenį bulvės šviežios ir nepraradusios skonio, tad eksperimentuokite bandydami įdomesnius patiekalus. / 123rf. com nuotr.

Jums reikės:

500 g bulvių;
1 valg. šaukšt. Dižono garstyčių;
1 arbat. šaukšt. raudonojo vyno acto;
1 skiltelės česnako;
3 valg. šaukšt. šilto vandens;
150 ml alyvuogių aliejaus;
druskos;
pipirų;
1 raudonojo svogūno, supjaustyto plonyčiais pusžiedžiais;
šluotelės petražolių

Gaminimas:

1. Nuskuskite bulves ir virkite, kol taps minkštos, tačiau išliks standžios. Nukoškite ir, kai šiek tiek atvės, supjaustykite gabaliukais (vieną bulvę dalinkite į 6-8 gabaliukus);

2. Kol verda bulvės, dubenyje sumaišykite garstyčias, actą, smulkintą česnaką ir šiltą vandenį. Suplakite iki vientisos masės. Pamašu pilkite aliejų nepaliaudami maišyti – padažas turi būti kreminės konsistencijos. Įberkite druskos ir pipirų.

3. Raudonojo svogūno pusžiedžius pakepinkite keptuvėje ant sviesto ar aliejaus, kol jie šiek tiek suminkštės.

4. Dideliame dubenyje sumaišykite bulves, padažą, svogūnus, užberkite kapotų petražolių ir atsargiai išmaišykite – padažas turi gerai padengti bulvių gabalėlius.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs