Jums reikės (4-6 porcijoms):
500 g spagečių;
300-400 g cukinijos;
40ml aukštos kokybės alyvuogių aliejaus;
šviežiai maltų juodųjų pipirų;
2-3 skiltelių česnako;
šviežio baziliko lapelių;
tarkuoto „Parmezano“ sūrio;
druskos
Gaminimas:
1. Užkaiskite vandenį, pasūdykite ir kai jis užvirs, išvirkite spagečius, kad jie būtų „al dente“ – jokiu būdu ne pervirę! Priklausomai nuo spagečių rūšies tai užtruks 7-11 min. Nukošdami spagečius palikite 100 ml nuoviro.
2. Kol užvirs vanduo ir virs spagečiai, nulupkite cukiniją, išimkite sėklas ir supjaustykite ilgais plonyčiais šiaudeliais – panašiais, kaip patys spagečiai. Pabarstykite šias juosteles pipirais ir druska.
3. Nedideliame puode užkaiskite alyvuogių aliejų ir kai jis taps karštas, dėkite smulkintą česnaką. Kepkite, kol jis taps gražiai auksinis, tačiau nesudeginkite. Nukeldami nuo ugnies įmaišykite suplėšytus baziliko lapelius.
4. Į didelį dubenį, kuriame patieksite valgį, dėkite nukoštus spagečius, cukinijų juosteles, aliejų su česnakais ir bazilikais ir užpilkite likusiu makaronų nuoviru. Gerai išmaišykite ir dėkite į lėkštes. Prieš valgant užsibarstykite šviežiai tarkuotu sūriu.