Gaivūs spagečiai su cukinija

Nežinia, ar dėl to, kad neturime senų šios daržovės gaminimo tradicijų, ar dėl to, kad mūsų šalyje ši daržovė neretai auginama kone iki paršelio dydžio, cukinija tampa dažna rudenine dovana. Jei neišmanote, ką veikti su dovanų gauta ar užsiauginta cukinija, štai paprastas ir puikus receptas.
Spagečiai
Kasdienius spagečius paįvairins gaivios cukinijos juostelės. / 123rf.com nuotr.

Jums reikės (4-6 porcijoms):

500 g spagečių;
300-400 g cukinijos;
40ml aukštos kokybės alyvuogių aliejaus;
šviežiai maltų juodųjų pipirų;

2-3 skiltelių česnako;
šviežio baziliko lapelių;
tarkuoto „Parmezano“ sūrio;
druskos

Gaminimas:

1. Užkaiskite vandenį, pasūdykite ir kai jis užvirs, išvirkite spagečius, kad jie būtų „al dente“ – jokiu būdu ne pervirę! Priklausomai nuo spagečių rūšies tai užtruks 7-11 min. Nukošdami spagečius palikite 100 ml nuoviro.

2. Kol užvirs vanduo ir virs spagečiai, nulupkite cukiniją, išimkite sėklas ir supjaustykite ilgais plonyčiais šiaudeliais – panašiais, kaip patys spagečiai. Pabarstykite šias juosteles pipirais ir druska.

3. Nedideliame puode užkaiskite alyvuogių aliejų ir kai jis taps karštas, dėkite smulkintą česnaką. Kepkite, kol jis taps gražiai auksinis, tačiau nesudeginkite. Nukeldami nuo ugnies įmaišykite suplėšytus baziliko lapelius.

4. Į didelį dubenį, kuriame patieksite valgį, dėkite nukoštus spagečius, cukinijų juosteles, aliejų su česnakais ir bazilikais ir užpilkite likusiu makaronų nuoviru. Gerai išmaišykite ir dėkite į lėkštes. Prieš valgant užsibarstykite šviežiai tarkuotu sūriu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis