Jogurto ir obuolių desertas su trupiniais

Lengvas jogurtas ir su prieskoniais troškinti obuoliai suteikia šiam desertui tobulos harmonijos, o keli žiupsniai saldžių trupinių – pikantiško netikėtumo.
Šiam desertui galite naudoti ir nesaldintą jogurtą – jo skonis atsvers obuolių ir trupinių saldumą.
Šiam desertui galite naudoti ir nesaldintą jogurtą – jo skonis atsvers obuolių ir trupinių saldumą. / 123rf.com nuotr.
Temos: 2 Desertai Receptai

Jums reikės (4 porcijoms):

500 ml „Šeimininkės“ jogurto;
3–4 obuolių;
2 valg. šaukšt. cukraus
cinamono;
maltų gvazdikėlių;
malto kardamono;
kelių trapių sausainių

Gaminimas:

Sausainius sutarkuokite burokine tarka ir kiek pakepinkite trupinius ant sausos keptuvės, užberkite žiupsnelį cinamono.

Obuolius nulupkite ir supjaustykite mažyčiais gabalėliais. Dėkite juos į nedidelį storadugnį puodą, suberkite cukrų, pabarstykite cinamonu, gvazdikėliais, kardamonu, jei reikia įpilkite porą šaukštų vandens ir troškinkite, kol cukrus ištirps, o obuoliai suminkštės. Atvėsinkite šį troškinį.

Plačiose stiklinėse ar indeliuose ledams sluoksniuokite trupinius, jogurtą ir troškintus obuolius. Padėkite šį desertą valandai į šaldytuvą, o tada patiekite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
LEA kviečia seną katilą keisti nauju šilumos siurbliu. Pasinaudojus skiriamomis dotacijomis galima sutaupyti net iki 90 proc. šilumos siurblio kainos
Reklama
6 Juodkalnijos perlai – kurį kurortą rinksitės jūs?
Reklama
Geras regėjimas be akinių ir kontaktinių lęšių – tik 699 Eur abiems akims, operaciją atliekant Vilniaus klinikoje „Naujas regėjimas“
Reklama
Gyvenimas ant upės kranto – Nemuno vingyje iškilo 38 sklypų kvartalas „Druskininkų slėnis“