– 1 kiaušinio;
– 150 ml cukraus;
– 150 ml aliejaus;
– 150 ml pieno;
– 150 ml kvietinių miltų;
– 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;
– 4 didelių obuolių;
– trupučio cinamono.
Gaminimas:
Nulupkite ir supjaustykite obuolius norimo dydžio skiltelėmis (geriau mažesnėmis), šiek tiek pabarstykite jas cukrumi bei cinamonu.
Maišytuvu išplakite kiaušinį su cukrumi, po to sudėkite visus produktus paeiliui, kaskart išplakite. Papurkškite arba patepkite formą riebalais ir supilkite tešlą (ji bus gana skystoka), ant viršaus tolygiai supilkite obuolius ir juos rankomis suspauskite gilyn į tešlą, šiek tiek paliekant viršuje. Pagrindinis iškepimo kriterijus – gražiai parudavęs pyragas.
Mums jis toks skanus, kad dar neatšalęs būna beveik visas suvalgytas. Bet karštas jis labai birus, tai valgome šakutėmis, o atšalusį galima imti ir rankomis. Didžiausias pyrago privalumas yra tas, kad jis ir skanus, ir labai lengvai paruošiamas, sugalvojus galima tiesiog išsikepti vakarienei.
Taigi, eilinį vakarą, kai užsinorėjau kažko „tokio tokio“, o šaldytuvas jau tikrai prašėsi būti papildytas, iš tos nevilties sumaniau, kad pati galiu sukurti neblogesnį už internetinius obuolių pyragus iš to, ką turiu... Na, ir – gavosi toks, kokio ir ieškojau – lengvas, ne sausas, kur obuolių vos ne daugiau nei tešlos! Naudojant maišytuvą paruošiamas per 10–15 min., kepa 50–60 min. karštoje orkaitėje (elektrinėje).
---
Receptą atsiuntė Rima.