Jums reikės:
– 1 kg pomidorų;
– 150 ml cukraus;
– 2 arbat. šaukšt. šviežiai išspaustų laimo sulčių;
– 1 arbat. šaukšt. smulkiai tarkuoto imbiero;
– 1 arbat. šaukšt. malto indiškojo kmyno (kumino);
– 1/4 arbat. šaukšt. malto cinamono;
– 1/8 arbat. šaukšt. maltų gvazdikėlių;
– 1 arbat. šaukšt. druskos;
– kajeno ar kitų aitriųjų pipirų – jei mėgtate aštriai.
Gaminimas:
1. Pomidorus nulupkite – tai lengvai padarysite kryžmai įpjovę jų viršų, o tada pirmiausiai užpylę verdančiu vandeniu, o tada po keliolikos sekundžių įmetę į šaltą vandenį. Nuluptus pomodorus supjaustykite gabalėliais.
2. Visus ingredientus sumaišykite storadugniame puode ir dėkite ant ugnies. Priklausomai nuo to, kiek sultingi bus jūsų pasirinkti pomidorai, džemą virkite nuo 70 iki 90 min. Laikas nuo laiko pamaišykite ir sekite, ar masė nesvyla. Paragaukite, ar netrūksta druskos, aštrumo.
3. Išvirusį džemą supilkite į stiklainėlius ir laikykite šaldytuve. Šis džemas gali tapti puikia ir netikėta dovana draugams ar giminaičiams.