Jums reikės:
250 g miltų;
4 didelių kiaušinių;
1 1/4 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
sviesto (skardai patepti);
150 g cukraus;
120 ml „Šeimininkės“ jogurto;
50 ml alyvuogių aliejaus;
6-7 didelių obuolių
cukraus pudros (pyragui apibarstyti)
1. Kepimo skardą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laispnių.
2. Į didelį dubenį persijokite miltus, suberkite kepimo miltelius. Elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius su cukrumi, kol masė taps švelniai gelsva ir kreminė, o cukrus ištirps. Supilkite jogurtą ir aliejų ir dar paplakite, kad skystis taptų vienalytis.
3. Į miltus pilkite plakinį ir sudėkite nuluptus bei gabalėliais supjaustytus obuolius. Gerai išmaišykite.
4. Dėkite masę į paruoštą kepimo skardą, išlyginkite paviršių ir kiškite į orkaitę. Kepkite, kol paviršius taps rusvas, o į pyragą įkištas medinis pagaliukas ištraukus bus sausas. Orientuokitės į 40-50 min. Iš orkaitės ištrauktą pyragą apibarstykite cukraus pudra ir leiskite atvėsti.